אבו מאזן
אבו מאזןצילום: רויטרס

דוברו של יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן בירך היום (רביעי) על דבריו של בני גנץ, יו"ר מפלגת חוסן לישראל, שאמר כי ההתנתקות מגוש קטיף היתה טובה ויש לממש את הלקחים ממנה גם במקומות אחרים.

דוברו של אבו מאזן אמר כי דבריו של גנץ הם "מעודדים", והוסיף "במידה שהוא יצליח בבחירות וידבק בעמדה זו".

כאמור, הרמטכ''ל לשעבר אמר בראיון לעיתון ידיעות אחרונות כי "ההתנתקות בוצעה מתוך מחשבה מדינית של מדינת ישראל. הושג ציון גבוה מאוד לכל הצדדים המעורבים ביכולת לא לקרוע את העם כשזה בוצע. זה היה מהלך חוקי, שהתקבל על ידי ממשלת ישראל ובוצע על ידי צה"ל והמתיישבים בצורה כואבת, אבל טובה. צריך לקחת את הלקחים ולממש אותם במקומות אחרים".

שר החינוך נפתלי בנט (הימין החדש) אמר בתגובה לברכות מרמאללה כי "חגיגות הפלסטינים בעניין הכרזת גנץ מוקדמות. הציבור הישראלי לא יתמוך שוב במי שמציע לפנות יהודים מבתיהם, גם אם יעשה זאת באופן הומאני וברגישות.

''לאחר הבחירות, כאשר תגיע 'תכנית המאה' להקמת מדינה פלסטינית, רק דבר אחד יכריע: האם זו תהיה ממשלת ביביגנץ או ביביבנט. רק ימין חדש חזק יעצור הקמת מדינה פלסטינית", הדגיש בנט.

ח"כ שולי מועלם רפאלי (הימין החדש) הגיבה בטוויטר לתמיכתו של דובר אבו מאזן בדבריו של בני גנץ. ''כאשר הרשות הפלסטינית מברכת על דבריו של בני גנץ, לאזרחי ישראל חייבת להדלק נורה אדומה. מאחורי ההילה שנוצרה סביב בני גנץ ישנה אידאולוגיה של שמאל.

''אזרחי ישראל חייבים להבין זאת, כפי שהפלסטינים מבינים שיש להם פרטנר חדש. הבחירה היא בין ימין חדש לשמאל חלש", הגיבה מועלם.