אורלי לוי אבקסיס
אורלי לוי אבקסיסצילום: פלאש 90

יושבת-ראש מפלגת גשר, ח''כ אורלי לוי-אבקסיס, התבטאה בכנס סגור אודות החיזורים אחריה במערכת הפוליטית, לקראת הבחירות לכנסת ה-21.

"מגיל 18 לא הרגשתי כל כך מחוזרת", אמרה לוי אבקסיס בהקלטה שפורסמה בחדשות 12. ''היו מפגשים בעבר, אתה גם לומד להכיר מי השחקן החדש. כי חיבורים בשביל החיבור בעיניי לפעמים סתם מראית עין. לפעמים סתם הטעיה. חלקם, אני עוד מנסה להבין מה תפיסות העולם של חלק מהשחקנים. מודה"

ברמיזה לבני גנץ אמרה לוי "אני ראיתי כאלו שטוענים עכשיו לראשות ממשלה, נכנסתי לעקרונות ולמטרות – זה היה שורה וחצי. הילד שלי בכיתה ו' היה מתנסח הרבה יותר טוב. אתה לא מכבד את הציבור כשזה מה שאתה כותב שזה המטרות שלך"

"שר הבינוי והשיכון מה רוצה להיות? שר הביטחון. שר החינוך מה רוצה להיות? ליברמן מה רוצה להיות? מה הוא רוצה להיות בבחירות הבאות? שר הביטחון. בוגי מה רוצה להיות? שר הביטחון. גנץ החדש, אם לא ראש ממשלה אז מה? שר הביטחון. וכששואלים אותי: 'למה את לא מתחברת?', זו הסיבה שאני לא מתחברת. כי אני רוצה שהנושאים האלו יהיו המרכז שהמפלגה תדון בהם ולא סקטור כזה או אחר, ולא איזה אג'נדה בשוליים של מפלגה גדולה אחרת".

לדבריה, אביגדור ליברמן הציעה לה לחזור לישראל ביתנו: "תקשיבו לאבסורד - אלו שהעבירו אותי את תהליך ההדחה (מישראל ביתנו) הציעו לי שריונים עם תפקידים ביצועיים. חבר'ה זה מפלגות מימין-ימין ומשמאל-שמאל. כן, גם בנט ושקד אם מישהו רוצה לדעת. אבל גם מפלגת העבודה ואחרים והתווך. לא רוצה להיות חלק מהצביעות הזאת, הרי הרגע עזבתי מפלגה שלא עמדה בהבטחות שלה".

בנוגע לחקירות נתניהו אמרה לוי אבקסיס "אני לא חושבת שראש ממשלה שנלחם על חפותו בבית משפט, כמשפטנית אני אומרת לכם שזה יכול לקחת שנים, יכול לנהל את עסקי המדינה. גם אם הוא סופרמן, וגם אם ריקלין מאמין שהוא המשיח, הוא לא מסוגל לעשות את זה. ואני לא מוכנה שנהפוך להיות גן הניסויים שלו, אוקיי? חד וחלק. מובן? לא חושבת שזה נכון ולא אהיה שם, נקודה".