בכנס המנהלים של הציונות הדתית המתקיים בים המלח שוחחנו עם סגן שר הביטחון, חבר הכנסת הרב אלי בן דהן, אודות המגעים המתקדמים לאיחוד בין מפלות הציונות הדתית, ולהערכתו בתום יום או יומיים תושלם המלאכה והמפלגה המאוחדת תוכל להכריז על ההסכמות וההליכה המשותפת לבחירות.

הרב בן דהן מציין כי גם בשעת קיומה של השיחה אתו מתכנסים הצוותים ועמלים על המשא ומתן. "צריך לפעמים סבלנות. יש תהליכים שמבשילים יותר לאט ומטבע הדברים לוקחים יותר זמן. כולנו היינו רוצים להיות אחרי זה, אבל אני מאמין שבעזרת ה' זה יקרה".

בניגוד לדיווחים ולהערכות סבור הרב בן דהן כי אין זלזול בקרב אנשי מפלגתו, 'הבית היהודי', במפלגת 'האיחוד הלאומי' והגדרתם כ"סמוטריצ'ים" לעומת "האחות הבכירה, הלא היא הבית היהודי. "אני לא חושב שיש זלזול, בוודאי שלא אני. אני הרי התחלתי את הקריירה הפוליטית שלי ב'תקומה' ואני מאוד מעריך את בצלאל, את אופיר ואת אורית, שאני מכיר היטב, כך שאין כאן עניין של זלזול".

כשנשאל אודות האירוע בו המתינו אנשי 'האיחוד הלאומי' לרב רפי פרץ בכנס שבים המלח בעוד הוא עצמו עשה דרכו לתקוע ומשם לא שב לפגישה שנקבעה, אירוע שהותיר תחושה של זלזול, אומר הרב בן דהן כי אינו מכיר את פרטי האירוע אך חשוב להבין מניין מגיעה תחושת הבכירות של 'הבית היהודי' לעומת 'האיחוד הלאומי': "ל'בית היהודי' יש 126 נציגים מוניציפאליים בכל העיריות בארץ, שלושים סגני ראשי עיר, וראש עיר. לאיחוד הלאומי יש חמישה, ומכאן מגיעה התחושה", אומר הרב בן דהן בהתייחסו לנימה הרואה ב'איחד הלאומי' כאחות הצעירה לעומת הבכירה. "לבית היהודי יש מרכז של 950 איש ולאיחוד הלאומי של 120. יש הבדלים בין התנועות. אני מעריך שלמרות התחושה הזו נגיע להסכמות וביחד נצא לדרך לטובת הציונות הדתית ומפעלי הציונות הדתית".

על הסיכוי לשילובם של אנשי 'עצמה יהודית' ברשימה המאוחדת אומר הרב בן דהן כי עמדתו האישית שלו אינה פוסלת חבירה אליהם, אך מנגד הוא מניח שההבדלים בין הגישות של המפלגות השונות יחייבו הליכה יחד רק כ'בלוק טכני' ולא כסיעה משותפת. "הם לא מעוניינים להיות בקואליציה או חלק מהאחריות. חשוב לדעת שכאשר אתה בקואליציה אתה מצביע על חוקים שאתה לא תמיד תומך בהם במאת האחוזים, אבל אתה אומר שאני מוותר היום על דבר מסוים כדי שבעתיד יוותרו בשביל דברים שחשובים לי".

הרב בן דהן מבהיר כי אמנם גם הוא ומפלגתו היו רוצים בכל אותם דברים ש'עצמה יהודית' רוצה, אך לא על כל דבר נכון לשבור את הכלים, כהגדרתו והדברים נתונים לשיקול דעת. אשר על כן סבור הרב בן דהן שנכון יהיה לשקול הליכה כבלוק טכני שלאחר הבחירות יתפרק ויאפשר לכל מפלגה לבחור בדרך עצמאית.

לזאת מוסיף הרב בן דהן ואומר כי יש לשקול אם ללא 'עצמה יהודית' כוחה של המפלגה יישאר כפי שהוא, ואולי אף יגרום לכך שציבור רחב יבחר לעזוב את המפלגה, "אלה שיקולים שישי לשקול לעומק. באופן אישי אני לא פוסל בחינה של העניין".

עוד נשאל הרב בן דהן על עמדתו בסוגיית בחירת הרב רפי פרץ ליו"ר המפלגה ולבחירתה של העיתונאית יפעת ארליך למקום השלישי במפלגה. לדבריו עמדתו שלו אינה משמעותית בסוגיה זו שכן נבחרה מועצה ציבורית שעל שיקול דעתה הוחלט לסמוך. "כולנו צריכים לעמוד מאחורי הבחירה הזו. מדובר בסך הכול בבחירות טובות שאני מקווה שיביאו לצמיחה של הציונות הדתית".

לסיכומם של דברים שב הרב בן דהן ומביע ביטחון בכך שהאיחוד בין מפלגות הציונות הדתית אכן יהיה, גם אם קיימים משברים כאלה ואחרים לאורכו של המו"מ. "אני בטוח שעוד יום או יומיים זה יקרה".

בהתייחס למתקפות שמשמיע חבר מפלגתו, ח"כ מוטי יוגב, כלפי השרים בנט ושקד, אומר הרב בן דהן כי לטעמו מתקפה שכזו אינה צעד נכון, "בסופו של דבר באידאולוגיה שלהם אנחנו קרובים מאוד. בוודאי שהן יותר קרובים לנו מכל מפלגה אחרת. כך גם בענייני הציונות הדתית בוודאי שהם יהיו קרובים אלינו. עם זאת בוודאי שלא הם הציונות הדתית אלא אנחנו המפלגה שמייצגת באופן ברור את הציונות הדתית ואנחנו גם אלה שמתחייבים לדאוג למוסדות הציונות הדתית".

באשר לו עצמו מודע הרב בן דהן כי ככל הנראה לא רק שלא ישוב לתפקידו כסגן שר הביטחון אלא גם לכנסת הבאה כחבר בה. הרב בן דהן מביע תקווה כי יחוקק החוק הנורבגי המלא שיאפשר את כניסתו לכנסת הבאה לאחר התפטרות השרים וסגני השרים.