
צריך להודות ביושר: יאיר לפיד אתגר את ה-DNA הפוליטי המקומי. ה-DNA המקומי אינו מאפשר תזוזה מהמקום הראשון, אינו מכפיף אגו לאף אחד. יהא המחיר אשר יהא. המקום הראשון הוא חלון הראווה שלך. מכרת את חלון הראווה – מכרת את העסק.
הדבר נכון שבעתיים למפלגות בישראל. בישראל, עופר שלח, יואב בן צור, או יובל שטייניץ אינם עומדים לבחירת הציבור. הציבור המקומי בוחר קודקודים: בני גנץ מול בנימין נתניהו, אריה דרעי מול אביגדור ליברמן. ברגע שיאיר לפיד נכנס תחת האלונקה של גנץ, הוא נוטל הימור מסוים אשר לצפונות העתיד. האם הציבור יזכור לו חסד ביום סגריר שכנראה בא יבוא?
האיחוד בין גנץ ללפיד צפוי לאתגר את יתרון גוש הימין. כתב האישום שככל הנראה יוגש בשבוע הבא נגד נתניהו יעצים את החשש הזה. נתניהו ייצא בקריאות געוואלד להצלת ממשלת הימין. לא בטוח שבימין הרך יטו אוזן. לא בטוח שהמפץ משמאל לא ישכתב מחדש את מפת הגושים.
אחרי שהבטיח את איתנותה של הרשימה הדתית המאוחדת באמצעות חיבור בין הבית היהודי-האיחוד הלאומי ועוצמה יהודית, נתניהו ייאלץ לשלוף שפנים נוספים מכובע הקוסם כדי להבטיח ששאר מפלגות הלוויין בגוש הימין יצלחו את קו אחוז החסימה.
קמפיין הגעוואלד של נתניהו עשוי לחולל פלאים סביב מידת כוחו של הליכוד, אך אין שום ערובה שהוא לא יפגע על הדרך בימין החדש, בישראל ביתנו ובמשה כחלון. כאב הראש של כחלון כפול ומכופל: הוא יינגס מימין ומשמאל, על ידי נתניהו ומפלגת גנץ-לפיד. עבור נתניהו, השתיים האחרונות חייבות לצלוח את אחוז החסימה כדי למנוע גוש חוסם משמאל.
מצד שני, גם בשמאל העניינים יגעים. אמש חגג יו"ר מפלגת העבודה אבי גבאי עם האלוף במיל' טל רוסו. בשבוע הבא הוא עשוי להילחם יחד אתו על אחוז החסימה. תבערת המפץ נוגעת גם במרצ הצפויה להתנדנד על אחוז החסימה. המאבק הבין-גושי בין הליכוד למפלגת המרכז המשותפת יגבה הרוגים פוליטיים משני צידי המתרס.
היום עוד ארוך. מרצ קראה לאבי גבאי להתאחד משמאל, נפתלי בנט קורא לנתניהו להתאחד מימין, וסביר להניח שבשעות הקרובות נשמע את משה כחלון מזמין את אורלי לוי-אבקסיס להתיישב סביב השולחן ולאחד רשימות. הבהלה לחיים פוליטיים מעולם לא הייתה כאן חזקה יותר.
