שגרת טיפוח דורשת השקעה של 24 שעות וגם במהלך הלילה יש תהליכים שמתרחשים מאחורי הקלעים וקובעים איך ניראה בבוקר. הבעיה היא שמטבע הדברים, אף אחד לא מצפה מאתנו לקום באמצע הלילה בשביל לשטוף את הפנים או למרוח קרם לחות.
בדיוק כאן נכנסים לתמונה היתרונות של קרם פנים ייעודי ללילה ועוד שורה ארוכה של תכשירים שמסוגלים לתת פתרון.
ראשית, מטרת הקרם שמיועד ללילה היא לסייע לגוף להתמודד עם תלאות היום יום. המשמעות בפועל היא שהעור נמצא במהלך שעות הערב והלילה במצב מצוקה כי הוא כבר נחשף לגורמים מזהמים ומזיקים כמו אבק, קרינת שמש, עשן, לחות, הפרשות גוף ועוד. במקביל, העור מאבד נוזלים רבים ובמהלך הלילה יש לנו הזדמנות מעולה להזין אותו בחומרים חיוניים.
איזה קרם מתאים לפנים שלך?
התאמה של סוג הקרם לסוג העור תבטיח שנת לילה אפקטיבית. קודם כל, מומלץ למצוא מוצר עם תווית שמעידה על כך שהוא מכיל חומרים בריכוז גבוה שמהם העור יכול להפיק את מלוא הפוטנציאל גם בזמן שאת ישנה. בהמשך, יש להפריד בין סרום עשיר שמטרתו להרגיע ולטפל בכתמי פיגמנטציה – לבין קרם מרוכז שנמרח מעל הסרום.
בעלות עור פנים בריא יכולות להסתפק בניקיון שלו פעמיים ביום ולאחר איפור. במקרים אלו, הניקוי שלפני השינה מיועד לפרק את הפסולת שהעור אגר ולכן הוא חייב להיות עדין אך יסודי. אם בוחרים בצורה נכונה את תכשירי הטיפוח והקרם, מונעים הופעת פצעונים ומכינים את העור לקראת עוד יום של מאבק בעולם האמיתי.
לא רק קרם: טיפים לשמירה על העור בלילה
האמת היא ששימוש בקרם לבדו לא מספיק בשביל לשדרג את שנת היופי. כאן המקום להזכיר את החשיבות של החלפת ציפית הכרית פעם ב-2-4 ימים כי היא אוגרת זיעה, שערות ושאריות לכלוך וכמובן את ההרגל המגונה של נגיעות רבות בפנים.
בנוסף, נשים בכל הגילאים צריכות להימנע משימוש בתכשירי טיפוח שיש בהם אלכוהול או תוספת של בושם מלאכותי. אם השתמשת בלי לשים לב בתכשיר כזה והתחלת להרגיש גירודים, סביר להניח שאת מפתחת תגובה אלרגית. אמנם אין סיבה להילחץ כי אין לזה השלכות בטווח הארוך, אבל להבא עדיף מלכתחילה לבחור תכשיר עם ריח שנקבע לפי הרכיבים הפעילים שנמצאים בתוך הקרם.
לסיכום, קרם פנים בלילה הוא חלק בלתי נפרד משגרת הטיפוח שלך. השינה היא הזמן הטוב ביותר לתת לעור לנשום ובמהלכה את גם רוצה להחזיר לו חומרים חיוניים שהלכו לאיבוד בזמן שאת עבדת, למדת או בילית.