מייקל כהן
מייקל כהןצילום: רויטרס

עו"ד מייקל כהן, מי שהיה פרקליטו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ במשך שנים ונחשב למי ש'סידר' עבורו בעיות שונות, העיד הערב (רביעי) בפני הקונגרס האמריקני.

"אני מתבייש שעבדתי עם הנשיא טראמפ. אני מתבייש בדברים שעשיתי כדי לסייע לקדם אותו ולהסתיר את הפעולות העברייניות שלו. אני מתבייש כי אני יודע מיהו טראמפ: גזען ועבריין", אמר כהן בעדותו.

הוא הוסיף כי "הנשיא טראמפ ידע שרוג'ר סטון פועל באמצעות ויקיליקס להפציץ את המיילים הדמוקרטים, אני מציג תשלומי שתיקה שטראמפ שילם באמצעותי".

כהן גם הודה ששיקר עבור מעסיקו. "שיקרתי כשאמרתי שטראמפ הפסיק את הפעילות לבנות את מגדל טראמפ במוסקבה בינואר 2016. טראמפ לא אמר לי לשקר, אבל במהלך הפריימריז היה נוהג לשאול אותי כיצד מתקדמת הבנייה של המבנה. אני חושב שהוא לא האמין שייבחר".

"טראמפ נהפך מאז נבחר לנשיא לגרסה הגרועה של עצמו", הצהיר כהן במהלך העדות.