יעלון בשיחה עם תלמידי תיכון באבן יהודה

שר הביטחון לשעבר משה יעלון, מראשי מפלגת כחול לבן, אמר כי יו"ר המפלגה בני גנץ יתקשר בליל הבחירות למפלגות הליכוד והעבודה כדי להזמין אותן לממשלה בראשותו.

בשיחה עם תלמידי תיכון באבן יהודה סיפר יעלון כי שיחת הטלפון הראשונה תהיה למפלגת הליכוד ורק לאחר מכן גנץ יתקשר אל אבי גבאי, יו"ר מפלגת העבודה ויזמין אותו לקואליציה.

''למי נרים טלפון ראשון? קודם כל לליכוד ומיד לאחר מכן לעבודה. אנחנו חושבים שהליכוד בלי נתניהו הוא פרטנר. לא אכנס לכל הדברים שהליכוד עבר בשנים האחרונות אבל באופן בסיסי מפלגת הליכוד מייצגת חלק משמעותי מעם ישראל. היא היטלטלה ופחותה מאוד ממה שהיה בתקופת בגין, שמיר וז'בוטינסקי", אמר יעלון.

לדבריו, ''היריבות הפוליטית עד הבחירות היא יריבות אבל כשאנחנו עומדים להוביל, הליכוד והעבודה צריכות להיות איתנו בקואליציה. זה נכון גם מבחינה פוליטית כדי להקטין את כוח הסחיטה של המפלגות הקטנות", הסביר.

בני גנץ: ערב כואב לכל פטריוט ישראלידוברות

אתמול הודיע יו"ר מפלגת כחול לבן, בני גנץ, כי לא יישב בממשלה עם בנימין נתניהו, לאור החלטת היועמ"ש להעמיד לדין את ראש הממשלה בכפוף לשימוע.

''אזרחי ואזרחיות ישראל, הערב עם פרסום ההמלצות והנסיבות, ישיבה עם בנימין נתניהו איננה עומדת על הפרק. אני קורא לך נתניהו - גלה אחריות ופרוש מתפקידך", אמר גנץ. ''אם וכאשר תוכח חפותך תוכל לחזור לזירה הציבורית בראש מורם''.