אלמונים השחיתו אנדרטה לזכר בית כנסת שהוצת על ידי הנאצים במלחמת העולם השנייה. התקרית מתרחשת כשבועיים בלבד לאחר חילול כ-80 קברים יהודיים בעיר.
האנדרטה מוצגת במקום שבו עמד בית הכנסת היהודי בעיר, עד שנהרס על ידי הנאצים ב-1941.
סגן ראש עיריית שטרסבורג, אלאן פונטנל, כתב בטוויטר: "תקרית אנטישמית חדשה בעירנו. בית הכנסת קה קלבר נשרף בידי הנאצים, והלילה הושחתה האנדרטה שהוקמה לזכרו". הוא פרסם תמונה המראה את גוש השיש השחור שהופל מעל כנו וציין כי המשטרה המקומית פועלת ללכוד את האחראים למעשה. "למרבה הצער, ההיסטוריה חוזרת על עצמה", כתב.
יו"ר הסוכנות יצחק הרצוג אמר "הסוכנות היהודית מזועזעת מהאירוע היום בשטרסבורג, צרפת וקוראת לפעולה מחמירה כנגד גלי השנאה כלפי יהודים. השחתת האנדרטה לזכר בית הכנסת שהוצת במלחמת העולם השנייה על ידי הנאצים חייבת לגרום לזעזוע בליבם של כל בני הדתות והיא איתות נוסף בשרשרת אירועים קשים ששוטפים את אדמת אירופה".
סגן ומ"מ יו"ר ההסתדרות הציונית העולמית יעקב חגואל אמר "שוב אנו עדים לאירועים קשים כלפי יהדות צרפת, הפעם באנדרטה לזכר בית כנסת שהוצת על ידי הנאצים. יש מי שמנסה לקעקע את הזיכרון אבל לא ניתן לו להצליח בכך. הגיע הזמן לשים את האנטישמיות בראש סדר העדיפויות ולגייס את אומות העולם לטפל בנגע הממאיר. אפשר להתייחס לעניין כאל מעשה של יחידים אבל הגיע הזמן לקרוא לילד בשמו האמיתי- אירוע אנטישמי".
לפני כעשרה ימים חוללו 80 קברים בבית עלמין יהודי סמוך לעיר, בכפר בחבל הריין התחתון. לטענת בכיר בכפר קאצנהיים, הסמוך לגבול עם גרמניה, על חלק מהקברים רוססו צלבי קרס. האירוע הצטרף לשורה של אירועים אנטישמיים במדינה, והביא להפגנה בפריז ובערים נוספות נגד האנטישמיות.
ראש הממשלה נתניהו גינה באותו יום את האירוע. "קרה דבר מזעזע בצרפת, 80 קברים יהודיים חוללו בסמלי נאצים על ידי אנטישמים פרועים. אני קורא לכל מנהיגי צרפת ואירופה לצאת בתקיפות נגד האנטישמיות - זו מגפה שמסכנת את כולם, לא רק אותנו, ויש לגנות אותה בכל מקום ובכל פעם כשהיא מרימה את ראשה".
