הראיון של האלוף במיל' טל רוסו, מספר 2 של אבי גבאי, בעיתון ידיעות אחרונות, מעורר סערה.
"הייתי מעורב בעיקר בהתנתקות בצפון השומרון, אבל ראיתי גם מה קורה בעזה. זו הייתה ההחלטה נכונה מבחינה ביטחונית. זה לא שיצאנו מעזה, היינו בגוש קטיף במסדרון קטן, שהפך להיות מסדרון הנפץ. כמות הנפגעים בתקופה שלפני ההתנתקות הייתה עצומה. בראי הזמן, אני חושב שאריק שרון הציל אותנו מהכאוס שהסתמן אז בגוש קטיף ונצרים", אמר.
"הסדר שלום ידרוש מאיתנו גם פינוי יישובים. צריך יהיה למצוא תהליך של פינוי־פיצוי ולהכניס את היישובים הקטנים לגושי ההתיישבות. אני לא מדבר על גבולות 67', אבל בסוף צריך יהיה להיפרד בהסדר. בתפיסה שלי, גושי ההתיישבות הגדולים — אין מצב שמפרקים אותם, אבל גם אין מצב שלא עושים כלום והופכים עם הזמן להיות מדינה לא דמוקרטית".
על טרור העפיפונים אמר "אני חושב שהיה נכון שתושבי עוטף עזה יגלו קצת יותר חוסן. הייתי מופתע מסוג הבכיינות סביב טרור העפיפונים. חשוב שהתושבים יידעו שהבעת חולשה משפרת את המוטיבציה של הצד השני. זה סובב ומסובב. כשהייתי אלוף פיקוד דרום היה לי מזל שהייתי עם שלישייה מנצחת – אלון שוסטר, חיים ילין ודוד בוסקילה. הם ידעו להקרין עוצמה".
גדי ירקוני, ראש מועצת אשכול, גינה את דבריו של רוסו ואמר "הדברים של האלוף במיל׳ טל רוסו מנותקים ומקוממים. בפרט שזה מגיע ממנו".
"תושבי עוטף עזה מגלים כבר 18 שנים ברציפות אורך רוח מופתי ומהווים מודל של חוסן לכל מדינת ישראל.
למרות ועל אף האתגרים והטרור המתמשך על הישובים, תושבי עוטף עזה עסוקים בפיתוח, קליטה והעצמה קהילתית.
אני רוצה להזכיר לטל רוסו, שמאז סיים את תפקידו לפני כ- 6 שנים כאלוף פיקוד הדרום - עברו תושבי עוטף עזה את מלחמת ׳צוק איתן׳ ואת חשיפת מפעל מנהרות הטרור מתחת ליישוביהם, מפעל שנרקם ונבנה אגב בעת שכיהן בתפקיד. תושבי עוטף עזה משלמים מחיר עד היום על מדיניות הכלת הטפטופים שהיה הוא אחד מקברניטיה והיום היא בצורת בלוני ועפיפוני תבערה, מראות וריח שדות שרופים והפרות סדר ליליות שמדירות שינה מילדי העוטף.
כמי שמקשיב כל יום לאנשי החינוך, לעובדים הסוציאליים, להורים ולתושבים שזועקים את הקושי של הילדים החיים במציאות המתמשכת הזאת - אמשיך לייצג את המציאות כאן ואדרוש פתרון ושקט ארוך טווח ולא אאפשר לקרוא לזה ׳בכיינות׳. מטל רוסו הייתי מצפה ליותר הבנה וענווה מול תושבי עוטף עזה".