אריק פינטו
אריק פינטוצילום: Hadas Parush/Flash90

בנק הפועלים הודיע הבוקר (ראשון) כי החליט על רישום למסחר של מניות קבוצת ישראכרט והצעת מניותיו לציבור בדרך של הצעת מכר בבורסה לניירות ערך בתל אביב.

הבנק החליט על הצעד במטרה לעמוד בדרישות החוק להגברת התחרות ולצמצום הריכוזיות בשוק הבנקאות בישראל.

לאור זאת, בנק הפועלים וחברת ישראכרט פרסמו הבוקר תשקיף, לאחר שהתקבל אישורה של רשות ניירות ערך. בשבועות הקרובים תקיים החברה סדרת מפגשים עם מגוון משקיעים בשוק ההון (Roadshow) לטובת הצגת החברה כחלק מהליך המכר.

ישראכרט היא חברת כרטיסי האשראי הגדולה והמובילה בישראל, עם מחזור עסקות של 155 מיליארד שקל, המהווה כ-45% ממחזור העסקות בכרטיסי האשראי במשק. החברה מובילת שוק עם כשלושה מיליון לקוחות, כחמישה מיליון כרטיסי אשראי ומחזור עסקות שגדל בקצב של כ-7.5% בשנה.

ישראכרט מציגה צמיחה עקבית ברווח בשלוש השנים האחרונות, כאשר ב-2018 צמח הרווח הנקי של החברה ב-6% ל-318 מיליון שקל.

לישראכרט פעילות תשלומים מבוססת ויציבה. בתחום ההנפקה, לחברה המגוון הרחב ביותר של ערוצי הפצה באמצעות בנקים ומגוון מועדונים, כאשר כל המועדונים המרכזיים חודשו לאחרונה לתקופות ארוכות של 5-10 שנים. בנוסף, לאחרונה חתמה החברה על הסכם תפעול הנפקה עם בנק לאומי.

עד כה פיגרה ישראכרט באורח ניכר מול מתחרותיה בשוק האשראי הצרכני, אך בחברה מציגים שינוי במגמה גם בנושא זה. בשנת 2018 צמח תיק האשראי הצרכני של ישראכרט ביותר מ-24% וכעת הוא עומד על כ-3 מיליארד שקל - שיעור צמיחת האשראי הגבוה מבין חברות כרטיסי האשראי.

אריק פינטו, מנכ"ל בנק הפועלים, ציין "ישראכרט היא חברת כרטיסי האשראי הגדולה והמובילה בישראל. שוק כרטיסי האשראי בארץ צומח בשנים האחרונות באופן עקבי, בשיעורים גבוהים ביחס לכלל הפעילות המשקית, ואנו סמוכים ובטוחים כי ישראכרט כמובילת שוק תמשיך לצמוח ולהוביל בתחומי מומחיותיה, ולשרת הן את מיליוני לקוחותיה ואת הציבור כבעל המניות העתידי של החברה. מדובר בהנפקה של חברה יציבה, צומחת, רווחית ומפוקחת. הבחירה להנפיק את החברה בבורסה מהווה הבעת אמון בשוק ההון הישראלי ובה בעת מאפשרת לציבור הישראלי אשר חלק גדול ממנו מחזיק במוצרי החברה, להחזיק גם במניותיה".

ד"ר רון וקסלר, מנכ"ל קבוצת ישראכרט, הוסיף "קבוצת ישראכרט מובילה את שוק כרטיסי האשראי בישראל. הקבוצה התמודדה השנה בהצלחה עם אתגרים ושינויים, ורשמה הישגים משמעותיים ובהם הארכת הסכמים עם מועדוני הלקוחות הגדולים וחתימה על הסכם תפעול והנפקה עם בנק לאומי. ישראכרט היא חברה יציבה, גדולה ומובילה, ואני בטוח כי מסלול ההיפרדות בדרך של הנפקה שבחרנו יחד עם בנק הפועלים, יוביל את החברה להישגים משמעותיים גם בעתיד".