לבני: יש מישהו שמציע לכבוש את עזה?

ח"כ ציפי לבני נאמה בצהריים (שני) בכנס מכון טרומן לרגל 40 שנה לחתימת הסכם השלום בין ישראל למצרים, והתייחסה לקונצנזוס הקיים לדעתה סביב ההסכם.

"במהלך ההתנתקות, כשרציתי לשכנע ליכודניקים, שאלתי אותם 'מה הטעות הכי גדולה שבגין עשה?' הדבר הראשון שהם אמרו לי הוא שבגין לא מינה אנשים שלנו כשנבחר והשאיר את אנשי מפא"י, והדבר השני שלא החזיר את עזה למצרים".

"אני מזכירה לנו שאחרי 40 שנה של הפגנות וקרע בעם והורדת ישובים עומד ראש ממשלה אחר ראש ממשלה מהליכוד ואומר שהסכם השלום עם מצרים הוא נדבך חשוב בביטחונה של ישראל", הדגישה לבני, "גם היום הליכודניקים אומרים למה המצרים לא נמצאים בעזה".

בנאומה טענה לבני כי גם כעת אם יניח ראש ממשלה הסכם עם הפלסטינים שיכלול פינוי יישובים יהיה לו רוב, "רוב הציבור יתמוך בהסכם אם הוא יונח על השולחן".

"אומרים לי שאני מפרה את האחדות. אחדות לא יכולה להיות סתימת פיות. יש בינינו עמדות שונות וכל אחד מייצג את האינטרס הישראלי ולא של האויב. אחדות נוצרת אחרי הכרעה. מתקפה על בג"ץ וחוק ההסדרה אלה מהלכים שקורים ופוגעים בהכרעה ובאחדות", טענה לבי.

בנוגע להתנתקות ולהסכמי אוסלו טענה לבני, "התנתקות הייתה שריטה קשה אבל יש מישהו שמציע לכבוש את עזה? אלו שצועקים 'פושעי אוסלו' רוצים בקריסה של הרשות הפלסטינית? כל כך הרבה כאב, כעס ומתקפות קשות היו בהתנתקות, אבל אחרי שהייתה הכרעה אנחנו מתאחדים סביב הכרעה. הכרעה בבחירות צריכה להיות על מדינה יהודית דמוקרטית בטוחה או ארץ ישראל כולה אבל לא יהודית ולא דמוקרטית".