בית המשפט הצבאי לערעורים קיבל היום (שלישי) את ערעור הפרקליטות על ההחלטה לשחרר את אם המחבל שביצע את פיגוע הירי הקשה בברקן במעצר.

המשנה לנשיא בית המשפט, אל"מ צבי לקח, קיבל את דעת הפרקליטות וקבע כי אם המחבל תישאר במעצר עד חודש מאי.

בהחלטתו התייחס אל"מ לקח לנימוקי ההחלטה לשחרר את הפלסטינית. "בכל הנוגע לנקודה לפיה תקופת מעצרה עד כה קרובה לעונש לו היא צפויה, לא רק שאיני שותף לה, אלא היא עומדת בניגוד לקביעתי המפורשת כי 'העונש לו הם (אם המחבל ואחיו) צפויים אינו קל כלל ועיקר'".

עוד הוסיף בהחלטתו כי "בשלב זה לא ניתן לאיין את החשש להימלטות מאימת הדין".

נזכיר כי בשבוע שעבר החליט שופט בית המשפט הצבאי לשחרר את אם המחבל מברקן למעצר בית, בטענה ש"קשה לצפות מהורה להסגיר את בנו".

עו"ד חיים בלייכר מארגון חוננו המייצג את משפחות הנרצחים קים לבנגורנד יחזקאל וזיו חג'בי ני"ד מסר בתגובה להכרעת בית המשפט, "אנו מברכים על החלטה. יש כאן אמירה ברורה מצד ערכאה גבוהה שעונשו של מי שלא מונע רצח טרוריסטי צריך להיות משמעותי, גם ואולי בעיקר למשפחת המחבל".

נזכיר כי אביה של קים הי"ד, רפי לבנגרונד מתח אתמול שיחה עם ערוץ 7 ביקורת על התנהלות מערכת הביטחון כלפי המחבלים. "הרוצח של הבת שלי לא קיבל עצבים בבוקר ויצא לרצוח. יש לי תמונות שלו ושל מחבלים אחרים עם אפודים ומדים מנומרים. זה חלק מצבא של מחבלים שיש מישהו שעומד מאחוריהם ומממן אותם. המחבל שרצח את בתי בדק במשך ארבעה חודשים את המפעל כדי לתכנן את הפיגוע. מדינת ישראל מממנת את הצבא הזה ומעבירה כספים לאבו מאזן צריך לעצור את זה. לי אין אמון לא בליברמן שלא עשה דבר, ולא בביבי ובטח לא בגנץ אשכנזי ויעלון שכולם עשו פאשלות".