בני גנץ
בני גנץצילום: יובל כהן אהרונוב

המועמד לראשות הממשלה מטעם מפלגת כחול לבן, רא"ל במיל' בני גנץ, הגיב על ההקלטות שפורסמו אמש (שני) ומהן עולה כי הוא לא פוסל אפשרות להצטרף לממשלת נתניהו.

''אני אומר, לא בהקלטה אנונימית, אלא בגלוי ובקולי: לא אשב עם נתניהו בממשלה", הבהיר גנץ.

לדבריו, "הדברים בהקלטה נאמרו לפני שנחשפו במלואם פרטי כתבי האישום החמורים נגד נתניהו ובוודאי לפני שהתברר שקיבל 16 מיליון שקל בעסקה סיבובית על הצוללות ושיקר לציבור בנושאים ביטחוניים חמורים".

כאמור, הקלטות משיחה סגורה של גנץ עם קומץ משתתפים, גילו אמש כי הוא אינו פוסל ישיבה בממשלה עם בנימין נתניהו, למרות הצהרותיו הקודמות, ומגלה כמה רחוק ילך במו"מ קואליציוני-עתידי עם המפלגות החרדיות.

״בחרתי את צמד המילים 'בסיטואציה שנוצרה', בשביל לא עד הסוף לסגור את הדלת ולנעול אותה, היא תהיה סגורה, לא נעולה. עכשיו כמו שראינו, החיים דינמיים, הסיטואציה יכולה להשתנות, טראמפ יגיש תוכנית, אני אנצח, טראמפ יגיש תוכנית. טוב, מה עכשיו?", אומר יו"ר כחול לבן כשהוא מסביר שיש אפשרות שיקים ממשלה עם נתניהו.

גנץ מספר בהקלטות שפורסמו בחדשות 13, כי יהיה מוכן לשבת עם המפלגות החרדיות, חרף העובדה שהוא שותף של יאיר לפיד שאינו מסתדר עם החרדים.

"על מה אנחנו מדברים? הוא פשוט מכר את המדינה! עכשיו הוא יעשה חוק צרפתי, אז אני עכשיו אשאר אדיש לסיפור הזה ואני לא אמכור את נשמתי ולא אעשה קואליציה עם החרדים, אני שולח לכם דף ריק, חתום למטה בני גנץ, שני שליש דף שלכם תמלאו למטה מה שאתם רוצים, תשאירו לי שליש, אני אמלא מה שאני רוצה", אומר גנץ.

הוא גם נשמע מדבר על השר משה כחלון, שאותו ניסה לצרף למפלגתו. ״אני יושב עם אנשי אוצר, אני עושה עם אנשי תקציבים, אני יודע מה קורה, בשנה הבאה הקטסטרופה. כחלון לא רוצה להחליף את עצמו. כחלון לא רוצה להחליף את שר האוצר שמחליף את כחלון".