
יו"ר מפלגת כחול לבן, בני גנץ, מיהר להתנער הבוקר (שלישי) מהקלטות שפורסמו בחדשות 13 ומהן השתמע כי הוא לא פוסל ישיבה בקואליציה עם בנימין נתניהו.
גנץ הסביר כי הוקלט אומר את הדברים לפני פרסום כתב החשדות נגד ראש הממשלה, וכעת הוא שולל על הסף כל הצטרפות לממשלה עתידית של נתניהו. אלא שההקלטות נלקחו ממפגש שהתקיים לאחר פרסם כתב החשדות.
כאמור, אמש פורסמו הקלטות משיחה סגורה של גנץ עם קומץ משתתפים, אשר גילו כי הוא אינו פוסל ישיבה בממשלה עם נתניהו: ״בחרתי את צמד המילים 'בסיטואציה שנוצרה', בשביל לא עד הסוף לסגור את הדלת ולנעול אותה, היא תהיה סגורה, לא נעולה. עכשיו כמו שראינו, החיים דינמיים, הסיטואציה יכולה להשתנות, טראמפ יגיש תוכנית, אני אנצח, טראמפ יגיש תוכנית. טוב, מה עכשיו?", אומר יו"ר כחול לבן.
בעקבות פרסום ההקלטות הפיץ גנץ תגובה לכלי התקשורת, שבה הסביר: ''הדברים בהקלטה נאמרו לפני שנחשפו במלואם פרטי כתבי האישום החמורים נגד נתניהו ובוודאי לפני שהתברר שקיבל 16 מיליון שקל בעסקה סיבובית על הצוללות ושיקר לציבור בנושאים ביטחוניים חמורים אני אומר, לא בהקלטה אנונימית, אלא בגלוי ובקולי: לא אשב עם נתניהו בממשלה".
העיתונאי ספי עובדיה מחדשות 13 שפרסם את ההקלטות, גילה לאור תגובת יו"ר כחול לבן: "הדברים של גנץ בהקלטה נאמרו אחרי מסיבת העיתונאים שקיים בערב פרסום כתב החשדות נגד נתניהו ב-28.2. בהקלטה אף שומעים את יו״ר כחול לבן מסביר את המשפט שאמר ביחס לכך שלא ישב יחד עם נתניהו".
