תיעוד: תקיפות חיל האויר בעזהדובר צה"ל

עשרות רקטות נורו בשעות האחרונות אל עוטף עזה גם לאחר הדיווחים על הפסקת אש. לאחר חצות יירטה כיפת ברזל לפחות רקטה אחת.

בסביבות השעה 01:00 נורה מטח לעבר יישובי המועצה האזורית אשכול. מדובר צה"ל נמסר כי עד השעה 22:00 זוהו כ-30 שיגורי רקטות מרצועת עזה לישראל, כמה מהן יורטו על ידי כיפת ברזל: "רובם המוחלט של השיגורים שלא יורטו נפלו בשטח פתוח".

אמש נפגע בית בשדרות כתוצאה מרקטה שלא התפוצצה ואיש לא נפגע. צה"ל ממשיך לתקוף יעדים ברצועת עזה, ובין היתר החריב מוקדם יותר את לשכתו של מנהיג חמאס איסמאעיל הנייה.

לתקיפות קדמה העלאת כוננות נרחבת, שכללה בין היתר שינוע כוחות סדירים לדרום הארץ, גיוס מילואים מצומצם ופתיחת מקלטים ביישובי הדרום ובערים במרכז הארץ. במקביל, צה"ל נערך להוריד לדרום את חטיבת הצנחנים.

ראש הממשלה בנימין נתניהו, שהודיע על קיצור ביקורו בארה"ב וחזרתו לארץ אחרי פגישתו עם דונלד טראמפ, אמור להמריא בשעה הקרובה לישראל.

שר החינוך וחבר הקבינט נפתלי בנט העביר מסר חד לראש הממשלה בנימין נתניהו, "הפסקת אש ברגעים אלה תהיה רוח גבית לטרור. אין מדינה שלא תגבה מחיר על טילים על אזרחיה. הפצצת מבנים ריקים מסכנת את הרתעת ישראל ומביאה עלינו את הטילים הבאים. אני נמצא עם תושבי העוטף, ואעשה הכל כדי לא לאפשר לביזיון כזה לקרות" .

יו"ר האיחוד הלאומי חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' קרא לממשלה להמשיך את התקיפות בעזה, "הפסקת אש עכשיו תהיה אסון שישחק עד דק את ההרתעה הישראלית שגם כך כבר כמעט לא קיימת.

על נתניהו לכתוש את חמאס מהאוויר ללא רחם ולהשמיד כל מבנה ותשתית שלו עד שיתחננו שנפסיק. גם אז להמשיך עוד קצת ורק אחר כך לשקול להפסיק. מחיר הירי חייב להיות בלתי נסבל מבחינתם".