
בצבא ה': הרב גרשון אדלשטיין, אחד ממנהיגי הפלג הליטאי, התבטא אודות המצב הביטחוני וקרא להתחזק ברוחניות.
"כידוע המצב הביטחוני שלנו בארץ הוא מצב מסוכן", אמר הרב אדלשטיין והדברים צוטטו בביטאון הליטאי 'יתד נאמן', "כל המדינות סביבנו, מצד אחד היום ומצד שני על המדינות אינם ידידים שלנו, ויש סכנה מהם, אף על פי כן אנחנו קיימים, ורואים את ההשגחה בזה.
"כמו שכתוב בהגדה, ש'בכל דור ודור עומדים עלינו לכלותנו והקב"ה מצילנו מידם', רואים את זה, בכל דור ודור עד שיבוא המשיח זה כך יהיה, עומדים עלינו לכלותנו, הלכה היא בידוע שעשו שונא את יעקב, וגם ישמעאל, כתוב בספרים שבאחרית הימים תהיה הבעיה עם ישמעאל ואף על פי כן אנחנו קיימים כי יש ניסים".
בדבריו קרא 'לאגור זכויות' כלשונו ולהתחזק ברוחניות. "כמובן צריכים זכויות לזה, וברוך השם יש זכויות, ברוך השם יש הרבה שעוסקים בתורה, ויראת שמים, ויש שחוזרים בתשובה הרבה, תשובה לתורה, 'השיבנו אבינו לתורתך' מתקיים, עוד אחד ועוד אחד, עוזבים את הגשמיות והולכים לתורה, ואלו הם הזכויות שבזכותם אנחנו קיימים, למרות שעומדים עלינו לכלותינו בכל דור ודור אבל הקב"ה מצילנו בזכות הזכויות".
בנאומו קרא להתחזק בתורה ובאהבת הבריות. "תורה כנגד כולם, וגם יראת שמים, עבודה שבלב, אמונה, אנכי השם א-לוקך, מידות טובות, ואהבת לרעך כמוך, אהבת הבריות, והדרך לקיים את כל החיובים היא על ידי לימוד ספרי מוסר".
עוד קרא להתפלל כדי להשיב את השקט. "וגם צריכים להתפלל, להגיד תהילים, ולכוון בתפילה על המצב הביטחוני. מרן הגראי"ל שטינמן זצוק"ל תיקן בשעתו שלושה פרקי תהילים שיש לאומרם מחמת המצב הביטחוני, ותפילה זה דבר שעוזר".
