
יו"ר מפלגת כחול לבן, בני גנץ, התחייב הערב (ראשון) להגביל לשתי קדנציות את כהונת ראש הממשלה.
בכנס פעילים בגני התערוכה אמר גנץ, "אני מתחייב שעם תחילת כהונתי אחוקק חוק להגבלת כהונת ראש הממשלה לשתי קדנציות בלבד".
"כשאתה יותר מידי זמן בתפקיד אתה מאבד את הממלכתיות. אתה מאבד את הרצון והתשוקה לשרת אנשים, ומתחיל לעסוק אך ורק בהישרדות הפוליטית שלך", הסביר.
יו"ר כחול לבן טען באירוע כי "משהו קרה" לראש הממשלה בנימין נתניהו, ''הוא היה אחר אבל 13 שנים עשו לו את זה, הוא איבד משהו. במקום לטפח שבת אחים הוא עלול לקדם מלחמת אחים ומזה כדאי להיזהר".
ח"כ יאיר לפיד אמר הערב, "13 שנה נתניהו ראש ממשלה. הוא עשה גם דברים טובים. אבל אחרי 13 שנה יש שחיקה, יש השחתה. אצל ביבי של פעם הבני דודים לא היו גורפים מיליונים בצוללות. ביבי של פעם לא היה נותן ליחיא סינוואר לעשות סלפי על הגדר בזמן שילדי עזה במקלטים.
''ביבי של פעם לא היה אומר לאורנה פרץ שהיא משעממת אותו. היא לא שיעממה אותו בהתחלה. היא משעממת אותו היום. כי זה מה שקורה אחרי 13 שנה. מה שלא עשית 13 שנה, כבר לא תעשה", תקף.

