
יו״ר האיחוד הלאומי ובכיר איחוד מפלגות הימין, ח״כ בצלאל סמוטריץ, תוקף את החלטת בג''ץ להקפיא את הריסת בית המחבל שרצח את אורי אנסבכר הי"ד.
״בית המשפט העליון שוב גילה היום אטימות מוסרית וביטחונית. גילה את הניתוק העמוק שלו מהחברה הישראלית ומדרישת הביטחון הכל כך טריוויאלית שלה. מי שיוצא מכאן כדי לרצוח יהודים צריך לדעת שביתו יהרס בו במקום".
"לא זו בלבד, כל מי שמסייע, מלין, מסיע, עוזר אחר כך בתהליך הבריחה צריך לדעת שהבית שלו יהרס ומשפחתו תגורש, בלי בג"ץ ובלי בצלם. כי המחויבות שלנו לביטחונם של אזרחי ישראל עולה בהרבה על המוסריות המעוותת של בית המשפט העליון".
לדברי סמוטריץ', ''אנחנו מחויבים לטפל בעוול ובעיוות המוסרי הזועק הזה לשמים בכל כוחנו בעזרת ה' מיד אחרי הבחירות. אנחנו נשנה את זה, אנחנו נחזיר את סדרי העדיפויות, את המוסר הצודק והנכון למדינת ישראל, לאזרחי ישראל, כדי לשמור על הביטחון שלנו".