תושבי שילה בבנימין מספרים כי ערבים חורשים את השדות הסמוכים לגבעות שילה תחת אבטחה של כוחות הביטחון, ולטענת המתיישבים מדובר באדמות צמודות קו כחול שלא ברורה בעלותם.

התושבים גם מספרים כי הערבים מצלמים את הבתים בשילה מסיבה שאינה ברורה.

"הצבא צריך לשמור עלינו ולא על הערבים", אומרת י' תושבת האזור, "בשבוע האחרון מאבטחים כוחות הביטחון את הפלסטינים כדי להראות שאנו 'מדינה נאורה'. ריקודי המה יפית באים על חשבון ביטחוננו.

''כוחות הביטחון אף תפסו שלושה פלסטינים שצילמו את היישוב בחסות העבודות החקלאיות ושחררו אותם מבלי שנעשה עימם דבר. אנו זוכרים שאחד המחבלים שרצחו את משפחת פוגל השתתף במסיק זיתים סמוך לגדר באיתמר, זמן קצר לפני שיצא לבצע את הפיגוע ואנחנו חוששים שאירוע כזה יחזור גם פה".

עו"ד נתי רום, תושב האזור, מתקומם גם הוא: "מגיעים לפה ערבים בחסות כוחות הביטחון ומצלמים את היישוב. זה טירוף מוחלט. לא חשוב כמה אנחנו מזהירים, כוחות הביטחון מעדיפים להיכנע לתכתיבים של ארגוני שמאל קיצוני, דבר שמסכן את חיינו.

בנוסף אומר עו"ד רום כי משטרת ישראל מגנה על הפרות חוק, "הערבים משתמשים בכלים חקלאיים ללא לוחות זיהוי וללא רישוי והם אף חשודים כגנובים. משטרת ישראל עוצמת עין במתכוון ומח"ט בנימין אף אפשר להם לעבוד בגזרה ללא לוחיות רישוי. מדובר בשערורייה, בטח בהתחשב בכך שמשטרת התנועה מעכבת בכל יום תושבים יהודים במרחק של 500 מטר מהמקום".

לטענת עו"ד רום הוא הגיש תלונות רבות, ואם המשטרה לא תטפל בעניין הוא יגיע עד בג"צ: "כבר ביום ראשון אני מתכוון לשלוח מכתבים לשר לביטחון הפנים, למ"מ מפכ"ל המשטרה ולאלוף הפיקוד ולדרוש מהם טיפול בנושא. ככל וכוחות הביטחון לא יפעלו כחוק נפנה לבג"צ".