
הזווית הישראלית: מדוח מולר שבדק את המעורבות הרוסית בבחירות לנשיאות ארה"ב עולה כי דונלד טראמפ פעל עבור ישראל עוד לפני כניסתו לבית הלבן.
על פי הדיווח של ברק רביד בחדשות 13, טראמפ, יועצו ג'ארד קושנר והיועץ לביטחון לאומי לשעבר מייקל פלין, פעלו מול כמה ממשלות זרות כדי למנוע את ההחלטה נגד ההתנחלויות במועצת הביטחון בדצמבר 2016, שהתקלה בתקופת המעבר בין הבחירות לכניסת טראמפ לבית הלבן
פלין אמר בחקירתו כי טראמפ וצוותו ראו בסיכול ההחלטה סוגיה משמעותית ביותר. פלין העיד כי קושנר הוביל את הצוות שניסה לעכב את ההצבעה במועצת הביטחון או לסכל אותה לחלוטין.
פלין גם סיפר כי היה אחראי על הניסיונות לשכנע את רוסיה לעכב את ההצבעה או להצביע נגד ההצעה לגינוי ההתנחלויות באו''ם.
בדוח המלא של החוקר המיוחד רוברט מולר, שהוגש היום (חמישי) לקונגרס, נכתב כי "יש ראיות לגבי המעשים והכוונה של הנשיא, המונעות מאתנו להגיע למסקנה חד-משמעית שהוא לא ביצע שום פשע".
מולר כתב כי "בעוד שהדוח הזה לא קובע כי הנשיא ביצע עבירה כלשהי, הוא גם לא מזכה אותו". מוקדם יותר כינס התובע הכללי וויליאם בר מסיבת עיתונאים, שבה זיכה את טראמפ מהאשמות בדבר המעורבות הרוסית בקמפיין הבחירות שלו.