אז איך נאכל בפסח בלי להרוס את הגזרה עליה עבדנו כל כך קשה כל החורף? "שתו כוס מים לפני כל ארוחה", המליצה דוקטור מאיה רוזמן.

בנוסף, מלאו את הצלחת שלכם כבר מראש, מה שיוסיף לתחושת השובע עוד לפני שבכלל תכניסו משהו לפה. "התחילו את ארוחת החג בסלט ירקות. לאחר מכן התמקדו בחלבונים - בשר, עוף ודגים". והפחמימות? "השאירו אותן לסוף".

אם אתם אוהבים מצות, כדאי שלא תאכלו יותר מאשר מצה אחת אותה תניחו מראש ליד הצלחת שלכם - זה הרי הרבה יותר עדיף מאשר לחתוך בכל פעם חתיכה מהמצה המרכזית שבשולחן, ומבלי שתשימו לב תאכלו הרבה יותר ממצה אחת.

והחלק האהוב עלינו אישית: "אכלו קינוח אחד בלבד, ואת השני שמרו ליום למחרת", הציעה רוזמן.

לסיום, בשביל שנוכל לאכול בליל הסדר דג, מצה, מרק עוף, שני קניידלעך, כפית חרוסת, כבד קצוץ, תפוח אדמה, רבע עוף, סלט חסה, יין, לפתן ופרוסת עוגה - וזאת מבלי לעלות במשקל כלל, יש לאכול במהלך היום שתי פריכיות עם גבינה, חזה עוף או ביצה וסלט, פרי או מעדן.