
חוק הגיוס נחשב למוקש המרכזי והמורכב ביותר העומד בין נתניהו להרכבת הממשלה הבאה. זאת בשל העימות האידאולוגי החריף בין חבר הכנסת אביגדור ליברמן ו'ישראל ביתנו' לבין הסיעות החרדיות.
על פי דיווח ב'ישראל היום' יהדות התורה מציגה הצעת פתרון ולפיו לא ישונה חוק הגיוס שהתקבל על ידי מערכת הביטחון, וזאת כדרישתו של אביגדור ליברמן, ואולם לחוק תתווסף הצהרה נוספת ולפיה כל בחור שירצה ללמוד תורה יוכל להמשיך לעשות זאת.
העיתון טוען כי אנשי יהדות התורה קובעים כי הוספת סעיף כזה יכולה להיעשות גם היא על ידי מערכת הביטחון.
עוד על פי הדיווח מבקשים החרדים להעביר את חוק יסוד: ערך לימוד התורה. לטענתם עד כה כל הפסילות של חוקי הגיוס בבג"ץ נבעו מהעובדה שהם התנגשו בערך השוויון. ביהדות התורה מאמינים כי על ידי העברתו של ערך לימוד התורה כחוק יסוד בעל מעמד מיוחד, לא יוכל בג"ץ לבטלו שוב.
כמו כן דורשים חברי הכנסת של יהדות התורה כי פסקת ההתגברות תחוקק בכנסת לפני שחוק הגיוס יחוקק שם, גם זאת כחלק מהרעיון שבית הדין הגבוה לצדק לא יוכל לבטלו בעתיד.