כוורות דבש
כוורות דבש צילום: משרד החקלאות

על פי נתוני משרד החקלאות, הישראלי הממוצע צורך בשנה 600 גרם דבש, מתוכם כ-250 גרם נצרך לקראת חגי תשרי.

מנתוני המשרד, המתפרסמים לקראת יום הדבורה הבינלאומי שיחול מחר, עולה עוד כי הצריכה בקרב הציבור הישראלי כולו מסתכמת בכ-4,500 טון דבש בשנה.

כיום קיימים למעלה מ-20 זני דבש שונים, בניהם דבש המיוצר מאבוקדו, דרדר, מרווה, קורנית, זעתר ובצל.

ייצור הדבש המקומי נאמד בכ-3,500 טון בשנה. בישראל, קיימים כיום 510 דבוראים המטפחים 110,000 כוורות הפזורות בנקודות מרעה צופניות ברחבי הארץ.

דבורת הדבש היא המאביקה העיקרית בחקלאות 80,000 כוורות ברחבי ישראל משמשות לצורך האבקה.

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו