
הממשל האמריקני הציג הערב (ראשון) את חלקה הראשון של תוכנית השלום במזרח התיכון, שיכלול "סדנה" כלכלית לעידוד השקעות הון ביהודה ושומרון וברצועת עזה, במטרה לשפר את הכלכלה הפלסטינית.
הסדנה תתקיים בבחריין ב-25 וב-26 ביוני, בהשתתפו שרי האוצר של מדינות האזור שאליהם יצטרפו בכירים במערכת הכלכלית העולמית. את הכנס יובילו יועצו הבכיר וחתנו של הנשיא טראמפ, ג'ארד קושנר, והשליח המיוחד למזרח התיכון ג'ייסון גרינבלט.
בכנס לא מתוכננים כלל דיונים בסוגיות הליבה. לא ידברו בו על מדינה פלסטינית, על גבולות או על פליטים. בשל כך גם לא יוזמנו דרגים פוליטיים בדמות שרי חוץ, אלא רק שרים העוסקים בנושאים כלכליים.
בכך רומזים האמריקנים שפרסום החלק המשמעותי יותר של התכנית, הכולל את הצעת השלום בין ישראל והפלסטינים, ייעשה בקרוב מאוד.
גורם אמריקני הסביר, "ברור שהצעדים הכלכליים צריכים להיעשות עקב בצד אגודל עם הצעדים המדיניים. אבל אנחנו רוצים להתחיל ממקום כלשהו, והכלכלה היא נקודת התחלה - כי שם ניתן להגיע להסכמות וגם להביא השקעות משמעותיות לאזור".
"ההערכה שלנו", מוסיף הגורם, "היא שכנס כלכלי כזה יבהיר את הפוטנציאל בעסקת המאה לאזור כולו. אנחנו לא רוצים שהתכנית תיגע רק ביהודה ושומרון ובעזה, אלא גם בירדן, לבנון, ישראל ומצרים. שכל הכלכלות ירוויחו מהסכם עתידי".