
נמשכת הביקורת החריפה נגד ראש ממשלת פולין מתאוש מורבייצקי שטען כי "פיצוי ליהודים על הרכוש שנותר בפולין ממלחמת העולם השנייה יהווה ניצחון להיטלר לאחר מותו".
גדעון טיילור, יו"ר הפעולות בארגון היהודי העולמי להשבת רכוש, תקף בחריפות את ראש הממשלה הפולני ואמר כי "ראש ממשלת פולין צוטט באומרו באירוע בחירות בלודז' ביום שבת כי השבת רכוש או מתן פיצויים לקורבנות השואה מקרב יהודי פולין תהיה ניצחון להיטלר. הצהרה זו, אם דווחה נכונה, מעליבה ומבטאת חוסר רגישות עמוק כלפי ניצולי שואה ומשפחותיהם".
טיילור הוסיף גם כי "זה גם פשוט לא נכון. לא מדובר על רכוש שהוחרם על ידי הנאצים בזמן כיבוש פולין, כי אם על רכוש שהולאם על ידי הממשלה הקומוניסטית לאחר המלחמה, רכוש שפולין ממשיכה ליהנות ממנו גם היום, ואומנם - ממשלת פולין הציגה טיוטת חקיקה בנושא זה לפני יותר משנה מתוך הבנה שפולין חייבת להתמודד עם עברה. סוגיה זו משפיעה על בעלי רכוש יהודים ושאינם יהודים, והיא חשובה במיוחד לניצולי שואה אשר רכושם נלקח בפעם הראשונה על ידי הנאצים ולאחר מכן על ידי הקומוניסטים הפולנים".
הוא קרא לממשלת פולין "לעמוד בהתחייבותה לבעלי רכוש יהודים ושאינם יהודים, שחיכו שנים רבות שפולין תספק להם מידה קטנה של צדק".