עוטף עזה
עוטף עזהצילום: הלל מאיר/TPS

ישראל החליטה להגדיל את מרחב הדייג ברצועה כדי למנוע הדרדרות במצב ההומניטרי - כך הודיע הבוקר (שלישי) מתאם פעולות הממשלה בשטחים.

בהודעה שפרסם אלוף כמיל אבו רוקון נמסר כי כעת מרחב הדייג יהיה 15 מיילים ימיים והדגיש, כפי שעשה פעם קודמת, כי מימוש הצעד מותנה בכך "שהדייגים בעזה יכבדו את ההסכמות".

בנוסף הבהיר: לא תתאפשר חריגה מהטווחים שסוכמו, "וכל חריגה תטופל בהתאם על ידי כוחות הביטחון".

אמש פורסמו לראשונה במהדורה המרכזית פרטי ההבנות של ישראל וחמאס, שהושגו בתיווכן של מצרים והאו"ם לאחר סבב הלחימה האחרון בדרום. ארגון הטרור הסכים בין היתר להפסיק את האירועים האלימים על הגדר, לשמור על המרחב הביטחוני, 300 מטרים מהגדר וכן להפסיק את העימותים הליליים באזור הגבול והמשטים לאזור החוף.

ישראל מצידה הסכימה להרחיב את מרחב הדייג ל-15 מיילים ימיים, לקדם העסקה יזומה של האו"ם, להעביר תרופות וסיוע אזרחי וכן לפתוח במשא ומתן על חשמל, מעברים, בריאות וכספים.