
מסמך הדרישות הקואליציוניות שהעביר איחוד מפלגות הימין עוסק בין היתר בדרישה לבחון מחדש את שירות הנשים בתפקידי לחימה בצה"ל ולהקים מסלול נפרד לחלוטין מנשים עבור חיילי הציונות הדתית, כך דווח ב"הארץ".
הטיפול במסמך הדרישות המפורט בנושאים אלו נדחה על פי הדיווח לסוף המשא ומתן עקב חוסר ההתקדמות מול יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן.
בין היתר, באיחוד מפלגות הימין דורשים להקים "ועדת משנה לוועדת החוץ והביטחון, לבחינת השפעות והשלכות של חיילות במערך הלוחם של צה"ל. יו"ר הוועדה יהיה ח"כ שיוסכם על ידי הבית היהודי והאיחוד הלאומי".
דרישה נוספת כאמור ליצור עבור חיילי הציונות הדתית המקיימים אורח חיים תורני מסלול שירות ללא נשים כלל, בדומה לחיילי הנח"ל החרדי. המשמעות היא שירות בבסיס שאין בו נשים ובמסלול שבו החיילים לא נדרשים לבוא במגע עם אף אשה. בדרישה נכללים חיילי הישיבות הציוניות הגבוהות וחיילי המסלול המשולב להן ולישיבות ההסדר.
ישיבה ציונית גבוהה היא כזו שבה התלמידים מקבלים דחיית שירות שאחריה הם מתגייסים, לפעמים לשירות חלקי - כמו מרכז הרב, ישיבת בית אל והר המור. לפי המסמך, "היות ויווצרו קשיים משפטיים בביצוע האמור, הממשלה תפעל לתיקוני חקיקה".
דרישה נוספת נוגעת לחזונו של ח"כ בצלאל סמוטריץ' לצמצום שיעור הגירושים ו"חיזוק החוסן המשפחתי". לפי המסמך, על הממשלה להקים במשרד הדתות "אגף לחיזוק החוסן המשפחתי בקרב משפחות נשואות על פי חוק שיפוט בית דין, שיפעל בתחומי פעולה שונים: הכנה לנישואין, טיפול, חינוך, הדרכה, תקשורת זוגית, הנגשת שירותים, הדרכה הורית ועוד, כל זאת במטרה לחזק את התא המשפחתי ולהקטין את היקף הגירושים בישראל".