ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי הודיעה היום (שישי) על התפטרותה על רקע הכישלון להוציא לפועל את מהלך ה'ברקזיט' - יציאת בריטניה מהאיחוד האירופי.
מיי תעזוב את התפקיד ב-7 ביוני 2019.
"עשיתי כמיטב יכולתי להוציא לפעול את בחירת העם", אמרה מיי על תוכנית הברקזיט. ''עשיתי כל מה שאני יכולה כדי לשכנע את חברי הפרלמנט לתמוך בעסקה שלי, ניסיתי שלוש פעמים, לצערי לא הצלחתי".
מיי ניסתה לקדם באחרונה פעם נוספת את תכניתה ושקלה לקיים משאל עם נוסף על עזיבת האיחוד האירופי, אך הבינה כי המפלגה השמרנית, בראשה היא עומדת, אינה שלמה עם צעדיה.
בחודש מרץ האחרון דחה הפרלמנט הבריטי, בפעם השלישית ברציפות, את הצעת הברקזיט של מיי. התכנון המקורי של ראש הממשלה המתפטרת היה כי ב-29 במרץ תעזוב ארצה את איחוד האירופי, ובינתיים נאלץ גם האיחוד למצוא את הממשק כדי להמשיך ולעבוד עם בריטניה.
גורמים בכירים בממלכה אומרים כי כעת יצטרכו המחליף או המחליפה שייבחרו, להוביל הסכם ברקזיט נחרץ יותר, משום שהעם הבריטי מעוניין במהלך.
נזכיר כי ראש הממשלה הפורשת היתה בעצמה ממתנגדי מהלך דומה, אך לאחר משאל העם שאישר אותו קיבלה על עצמה את התפקיד כמי שתוביל את מימוש רצון העם בהתנתקות מאירופה.
