חבר הכנסת לשעבר יגאל גואטה טען בסוף השבוע בראיון לעיתון "ידיעות אחרונות" כי "הרב שלום כהן הוא חרדי פנאט".
גואטה נשאל על אריה דרעי והגיב: "שמע, אריה דרעי הוא אחד האנשים שאני הכי אוהב בעולם. אהבת נפש. אבל בקונסטלציה שנוצרה הוא לא יכול היה לעשות כלום, כי לא היה את הרב עובדיה יוסף במועצת גדולי התורה, אלא את הרב שלום כהן, שהוא חרדי פנאט, וזה סיפור אחר".
על השר לשעבר אלי ישי אמר גואטה "אלי ישי הוא כלום ושום דבר. הוא אפס בעשייה. יהדות התורה היו היחידים שהסכימו לקבל אותו. תמיד אמרתי שאלי ישי לא שווה ארבעה מנדטים, ולא היה שווה.
כל הקולות שלו היו קולות של ברוך מרזל. הוא שווה בין 5,000 ל־7,000 קולות, זה הסיפור שלו. אבל אם ש"ס לא תחזור לקרב אליה את הציבור המסורתי, היא לא תגדל".
בראיון נשאל עם היה שוקל להצטרף לאיחוד מפלגות הימין? "לא. כי זו מפלגה אשכנזית אליטיסטית, ושוב דוחקים את המזרחים הצידה".
ולבית היהודי הישן, של שקד ובנט? "סליחה, תסביר לי מה איילת שקד עשתה בדיוק?! היא דוגמה לשואו בלי תוכן. היא מתלוננת על שופטים שהם גילדה סגורה, ואז באה וממנה את הגילדה הסגורה שלה? גם אצלה לא היו שופטים מהפריפריה או כאלה שבאמת מייצגים את העם. אמרתי לה מעל הדוכן: גברת שקד, יש פה רשימת מומלצים שלך לשופטים, ואין בה אפילו מזרחי אחד.
היא צעקה לי מלמטה: אתה שקרן! ואז, כשעלתה לדוכן, אמרה: 'מיניתי בעבר מלא שופטים מזרחים'. אמרתי לה: כמה? כמה מלא? אמרה: אני לא סופרת. אמרתי לה: זה בדיוק העניין – שאת באמת לא סופרת אותם. כי היא אליטיסטית אשכנזית, ואני אומר לך שהימין הקיצוני הוא אשכנזי ואליטיסטי עוד יותר מהשמאל. מי היו השרים בבית היהודי? שקד? אריאל? בנט? מה זה?"
לשכת שרת המשפטים איילת שקד הגיבה לכתבה "בניגוד לגזענות המובנית של יגאל גואטה, שרת המשפטים שקד פעלה לשיקוף החברה הישראלית במערכת המשפט. שקד ביצעה מהפכה שמרנית במערכת המשפט, אותה אוהדים גם בוחרי ש"ס. עד לכניסתה לתפקיד אכן מינוי ספרדים נעשה לפי מספרים. שקד מחקה את האפליה והביאה לייצוג מגוון של כל חלקי העם, כולל חרדים, יוצאי אתיופיה ועולים מרוסיה. הקריטריונים של שקד לבחירת שופטים היו ברורים: מצוינות ייצוג חלקי האוכלוסייה ושמרנות".
אלי ישי מסר "החיבור הנפלא שביצעתי עם אגודת ישראל הביא את המפלגה להישג היסטורי של שמונה מנדטים. בעוד ‘יחד’ זכתה ללגיטימציה של גדולי ישראל, אדמו”רים ורבנים, מר גואטה הוקע אל עמוד הקלון על ידי רבני מפלגתו ומועצת החכמים, שהבינה כי מדובר בדמות שאיננה ראויה לייצג ציבור, וטוב שכך".