
ח"כ יוליה מלינובסקי מישראל ביתנו אמרה הבוקר בריאיון ל"הבוקר הזה" כי "הדרישה לחוק הגיוס הייתה עוד מהקדנציה הקודמת. זה לא חדש, זה לא ספין, כולם ידעו, כלשונה.
"חוק הגיוס עבר בקריאה ראשונה בכנסת הקודמת בלי הרגשות ובלי תירוצים, וכולם הסכימו עם זה ולכולם זה היה ברור. המחלוקת זה יעדי הגיוס שזה בעצם לב החוק, כי בלי יעדי הגיוס בחוק הוא ריק מתוכן".
היא הוסיפה כי זו "לא פשרה ולא נעליים, זה מה שהמפלגות החרדיות בתמיכת הליכוד רצו מלכתחילה כי זה נוח לכולם. כי אם זה בחקיקה צריך קריאה שנייה ושלישית ובהחלטות ממשלה כל שני וחמישי אפשר לשנות. אנחנו לא חוששים משום דבר.
"זאת פעם, אולי לא ראשונה, אבל שפוליטיקאים עושים בדיוק מה שהם הבטיחו, ועכשיו פתאום כולם נדהמים למה הם עושים את זה? כי זה מה שהבטחנו, על זה דיברנו מלכתחילה, אלה העקרונות שלנו. אלה גם היו אמורים להיות העקרונות של הליכוד.
לצערי הרב הפשרה של אתמול זו לא פשרה ולא נעליים, זו כניעה למפלגות הדתיות, והליכוד עכשיו עומד על הרגליים האחוריות כדי להגיד על ליברמן ועל ישראל ביתנו 'הנה הם אשמים'. אנחנו לא רצינו בחירות ולא רוצים בחירות. יש מו"מ שמנו חמישה תנאים, הכי ברורים והכי פשוטים, אגב סמוטריץ' שם 150 סעיפים בהסכם הקואליציוני שלו, אנחנו שמנו בסך הכל חמישה תנאים".