יו"ר ש"ס ושר הפנים אריה דרעי ביקר היום (שני) בישוב מבוא מודיעים שעלה בלהבות בסוף השבוע ונפגש עם ראש המועצה ותושבי היישוב.
"צריך להודות לקב"ה שלא היו כאן נפגעים בנפש", פתח דרעי, "צריך להודות לכוחות ההצלה על העבודה החשובה שעשו כאן. הלב כואב מאובדן בתים וחיים של אנשים רבים אבל עם ישראל מורגל בזה".
"סיכמתי עם שר האוצר שאנחנו נקים מיידית צוות משותף של משרדי האוצר, הפנים וראש הממשלה, שראשית ידאג למקום מגורים עבור התושבים במתכונת של יישוב זמני, ואנחנו ממתינים לסיום החקירה כדי לדעת כיצד לפעול מבחינת המימון. אני מחזק את תושבי המקום ואומר להם, אנחנו איתכם. לא נעזוב אתכם ונדאג לעזור לכם כמה שיותר", הוסיף דרעי.
השר דרעי התייחס גם לתסבוכת הפוליטית אליה נקלעה הקואליציה, "היום, בישיבת ראשי המפלגות סיכמנו, לצערי, על הגשת החוק לפיזור הכנסת. אני אומר לצערי כי לא הלכנו לבחירות כדי ללכת שוב לבחירות, הבוחר אמר את דברו. 65 מנדטים בחרו בנתניהו לראשות הממשלה וזה הרצון האמיתי של רוב העם. התאריך המועדף על כל מרכיבי הקואליציה הוא מה שיותר מהר, 90 יום, שזה ה-27 לאוגוסט".
"אני מפנה קריאה אחרונה לליברמן: עם ישראל לא צריך היום שוב בחירות. ראשית, זו הוצאה ענקית מאד שיכולה לפתור הרבה בעיות, בנוסף אנחנו כבר הרבה זמן בממשלה שלא יכולה לקבל החלטות ויש לנו אתגרים רבים בביטחון. בדרום ובצפון מאתגרים אותנו יום יום שעה שעה. יש מתח גדול מאד במפרץ הפרסי", הסביר דרעי.
לדבריו, "גם בבחירות הבאות אני מעריך שנתניהו ייבחר שוב וגוש הימין יעלה ואפילו יתחזק, כך שאני לא רואה את התועלת בבחירות. הויכוח הוא מינורי. המפלגות החרדיות עשו צעדים מרחיקי לכת לכוון ליברמן, הרבה מעבר לחמישה מנדטים שיש לו. הוא חייב לגלות אחריות, ולהתגמש ולהקים את הממשלה רגע לפני שהיא מתפזרת".

