מליאת הכנסת
מליאת הכנסתצילום: הדס פרוש, פלאש 90

קשה להבין איך אין בכל הקואליציה לכאורה של נתניהו ולו חמישה חברי כנסת שיצמיחו עמוד שדרה, שיזעקו "המלך הוא עירום" ויגידו לנתניהו "עד כאן". שיעצרו את העגלה במדרון התלול ויתקעו בגלגל כפיס עץ כדי שלא תתרסק.

ח"כ בצלאל סמוטריץ' ניסה אתמול בשלב כלשהו לעצור את מצעד האיוולת, אבל בלי תמיכתו של הרב פרץ זה לא יכול היה לעבוד ובאמת זה לא עבד. וכך באישון ליל אישרה הכנסת להמשיך ולהתדרדר במורד לעבר הטירוף, ולפזר כנסת שנבחרה לפני פחות מחודשיים.

לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שפיזור כנסת בצורה כזו הוא צעד שממנו צריך להימנע כמעט בכל מחיר. זה לוקח את מדינת ישראל למקום רע מאוד מבחינה משטרית, מקום של כאוס שלטוני שמאפיין מדינות עולם שלישי, לא דמוקרטיות מפותחות כמו שהיינו רוצים להאמין שאנחנו. טירוף מערכות שיעלה למשק מיליארדים ולא ברור בכלל מה תהיה התוצאה שלו.

אין שום סיבה לחשוב, אגב, שהתוצאה של בחירות כאלו תהיה הרבה יותר טובה. מלבד נזקי המערכת עצמה, בהעמקת השסע בין דתיים לחילונים והעמקת הקרע הפנימי בימין, גם התוצאות עלולות להיות הרבה יותר גרועות. אם בשלהי אוגוסט עוד אפשר היה לקוות שהשמאלנים ישארו בחו"ל, באמצע ספטמבר הם יתגייסו בהמוניהם לייצר מהפך בעוד הימין ילך לקלפי עם תחושת מיאוס ותסכול.

אז למה הטירוף הזה קורה? בגלל השקר שנתניהו וכמה מבכירי הליכוד מנסים למכור לנו, שלפיו אם לא תפוזר הכנסת עלולה להיות כאן ממשלת שמאל בראשות גנץ. אז זהו שזה פשוט שקר. אם קואליציית ה-65 מסוגלת להתאחד סביב הליכה לבחירות, היא מסוגלת להתאחד גם סביב מניעת הקמת ממשלת שמאל.

ב-28 הימים שגנץ ינסה ללא הצלחה להקים ממשלה אפשר לסגור בקלות הסכמות בין הליכוד בראשות נתניהו ליתר מפלגות קואליציית ה-65. כשגנץ יודיע על כשלון יהיו לקואליציה הזו עוד 21 יום להודיע לנשיא שהם מבקשים להטיל שוב את הרכבת הממשלה על נתניהו ולנתניהו יהיו עוד 14 יום להשלים את הרכבת הממשלה. סך הכל פרק זמן בלתי נדלה להקמת ממשלה ולסגור את כל הפינות, בלי לבזבז מיליארדים על בחירות.

מנגד, אגב, בחירות באמצע ספטמבר עלולות להביא את המערכת הפוליטית לכאוס דומה מאוד לזה שהיא נמצאת בו היום, כי עיקר התקופה להרכבת הממשלה תיפול על החגים.

בשביל לעצור את הטירוף הזה, שכולו מיועד אך ורק להבטיח לנתניהו עוד ארכה לשימוע במטרה לאפשר לו נתיב מילוט מכתב האישום נגדו, חייבים לפחות חמישה מחברי קואליציית ה-65 לגדל עמוד שדרה ולהודיע "עד כאן". להבהיר שיש גבול למידה שבה מדינה שלמה רוקדת לצלילי חלילו של אדם אחד, ויהיה זה האיש הכי ראוי והכי מוצלח לכהונת ראש הממשלה.

אם איחוד מפלגות הימין יהיה זה שיקום וישים מחסום לטירוף, שייעצור את מערכת הבחירות ההזויה שאליה אנחנו נקלעים, הוא יהיה בבחינת "יש קונה עולמו בשעה אחת".