
ספרם החדש של הרב יצחק לוי והעיתונאי שלמה צזנה, 'ירושלים בתנ"ך 669', יושק הערב (שלישי) באירוע בבית כנסת הרמב''ן בירושלים.
במהלך האירוע ישאו דברים ראש ישיבת הר עציון הרב יעקב מדן, אל"מ (מיל') יוסי לנגוצקי, חוקר ההתיישבות היהודית בא"י ד"ר ראובן גפני ומחברי הספר.
בשיחה עם ערוץ 7 סיפר הרב לוי "הספר עוסק בתיאור קצר על ההופעות של השם ירושלים בתנ''ך כולו. כל פסוק שבו מוזכרת ירושלים יש תיאור של מה כתוב בפרק הזה על ירושלים, לכל פסוק יש התייחסות מה עניינה של ירושלים באותו הפרק".
הרב לוי וצזנה ספרו את מספר הפעמים בהן מופיעה ירושלים בתנ"ך, ''גילינו שאם מונים את כל ההופעות של ירושלים בתנ''ך כולו אז יש 669 פעמים שמופיעה ירושלים על כל הגיותיה".
הוא הסביר מה הופך את ירושלים לעיר מיוחדת כל כך. "ירושלים היא הלב. הלב מושך מאוד וכולל בתוכו גם מלכות וגם מקום של קדושה, אני סבור ששני הדברים האלה יחד עם העובדה שזה הלב שהוא הנותן חיות לכל הגוף וכולם מחוברים אליו לכן יש משיכה גדולה לירושלים".
