
יו"ר מפלגת העבודה ח''כ אבי גבאי אמר הבוקר (שישי) כי בבחירות הקרובות העבודה תתמזג עם מפלגת מרץ או עם ''כחול לבן''.
"בבחירות הקרובות, מחנה המרכז-שמאל צריך לרוץ עם שלוש מפלגות במקום חמש. צריכים להיות פה מיזוגים. הרשימה המשותפת צריכה לעבוד ביחד. העבודה תתמזג או עם מרצ או עם כחול לבן", אמר גבאי בכנס של קרן ברל כצנלסון בת"א.
לדבריו, ''ההחלטה צריכה להתקבל לפי השאלה 'מה יגדיל את המחנה כולו ויוביל לניצחון המחנה בבחירות' ולא לפי מה טוב לכל מפלגה".
אתמול אמרה ח"כ סתיו שפיר (העבודה) כי אבי גבאי לא יוכל להוביל את המפלגה בבחירות הקרובות. "אנחנו במפלגת העבודה צריכים לצאת לבחירות על ההנהגה. אבי גבאי סיים את דרכו הפוליטית''.
שפיר התייחסה להחלטת מפלגת העבודה שלא להיענות להצעתו של ראש הממשלה נתניהו להצטרף לקואליציה שלו. "קיבלנו הצצה אל המדינה הארדואנית, האנטי-דמוקרטית והחשוכה שתהיה כאן פה אם לא נפעל ומהר. קיבלנו הזדמנות נדירה לשנות את המגמה, וזאת האחריות שלנו".
לדברי שפיר, "את מפלגת העבודה צריך לבנות מחדש ולפנות ממנה את העסקנות הישנה לטובת מפלגה שנחושה ומאמינה ביכולתה לנצח, ופתוחה לציבור. אנחנו צריכים לחבור יחד, לאחד שורות, לבחון חיבורים נוספים ולהקים הנהגה שיכולה לעמוד בחזית המאבק להצלת הדמוקרטיה הישראלית".

