היוזם. סגן שר האוצר יצחק כהן
היוזם. סגן שר האוצר יצחק כהןצילום: הלל מאיר/TPS

רגע לפני שעזב את משרד החינוך חתם נפתלי בנט על תקנות לביטוח אברכים.

מדובר ביוזמה שקידם סגן השר יצחק כהן (ש"ס) בשנתיים האחרונות אך זכתה להתנגדות חריפה של יו"ר וועדת הכספים ח"כ משה גפני.

על פי המיזם של כהן, תועמד קרן של כ- 500,000 אלף שקל שיועברו במקרה של אירוע ביטוחי שיקרה חלילה לאברך ויינתן מענה חודשי למשך 15 שנה לאלמנה וליתומים.

"כל אברך יוציא מכיסו סכום פעוט של 20-30 ש"ח לחודש עבור הביטוח שנקווה שלא נצטרך. במקרה של פטירה ח"ו תקבל אלמנתו קצבה חודשית של 5000 ש"ח למשך 15 שנה", אמר כהן בשעתו וטען כי גדולי התורה החרדיים עומדים מאחוריו.

מנגד, ח"כ משה גפני מחה לאורך השנים על המהלך וטען כי מדובר בפגיעה בתקציב הישיבות. "היום יקחו תקציב לביטוח חשוב, ומחר יקחו מתוך תקציב הישיבות למאה נושאים אחרים, אין לאפשר פגיעה בתקציב האברכים, וכל יוזמה חשובה ככל שתהיה, צריכה לבוא בתקציב תוספתי, ובלי לגעת בתקציב הישיבות", אמר.

כהן הגיב בשעתו ואמר לדברי גפני ואמר, "אני מיצר על כך כי התערבותם של פוליטיקאים ואינטרסנטים שונים חברו יחד על מנת לסכל תוכנית זאת ובס"ד ללא הצלחה. ובכך נוספו ב-8 שנים האחרונות עוד עשרות של אלמנות ויתומים ללא משענת כלכלית שיכלו בהחלט וללא ספק להכלל בתוכנית זאת".

כהן אמר כי ההחלטה להצטרף לפוליסה זו נתונה להחלטתו העצמאית של כל אברך. 'ירצה יצטרף, לא ירצה לא יצטרף'. "לפרסומים שונים ושגויים כאילו ישנה איזה שהיא פגיעה בתקציב הכוללים אין כל שחר, והם נובעים מאינטרסים פולטים שונים", הוסיף כהן. כאמור, התקנות זכו לחתימה סופית.