אוהדי חולון. למצולמים אין קשר לכתבה
אוהדי חולון. למצולמים אין קשר לכתבהצילום: עודד קרני, מנהלת הליגה

אם חשבתם שהגרוע מכל עבר כבר העונה על הפועל חולון, תחשבו שוב. אחרי ההדחה אמש בשלב רבע גמר הפלייאוף בידיי מכבי ראשון לציון עם 3:1 בסדרה ועונה שמסתיימת עם יותר מדי "כמעט" ובלי תארים, הפועל חולון צפויה לספוג עונש קשה במיוחד.

הקבוצה הסגולה מחולון שהגיעה העונה למעמד חצי היורופקאפ, חצי גמר גביע המדינה ורבע גמר הפלייאוף וסבלה מפציעות קשות של שחקניה הרבים שגמרו את העונה מוקדם בזה אחר זה, תגיע אל בית הדין של איגוד הכדורסל וצפויה לקבל בו בשורה קשה לא פחות ממה שכבר עבר עליה העונה.

החולונים יגיעו אל בית הדין לאחר שאמש, במשחק האחרון שלהם העונה בליגת ווינר סל שבסופו הודחו, התפרעו אוהדיהם בצורה אלימה מילולית ופיזית כשאלה הביאו הן לדחיית פתיחת המשחק בכ-10 דקות וכן לאיחור בפתיחת המחצית השניה.

הבוקר (שני) הוגשו לבית הדין של איגוד הכדורסל שני דו"חות - של צוות השיפוט ושל המשקיף, שפירטו את אשר התרחש אמש במשחק הכדורסל באולם מכבי שבראשון לציון.

על פי שני הדו"חות, אוהדי חולון הגיבו בצורה אלימה ביותר להצבתם של מחסומי פלסטיק ביציע בו ישבו שנועדו להיות חוצץ בין האוהדים לפרקט ויצרו שטח סטרילי. "כ-3 דקות לפתיחת המשחק, אוהדי קבוצת הפועל חולון החלו לרמוס את המחסומים הצהובים וירדו לעבר מסכי הלד שמפרידים בין יציע האוהדים לשטח המגרש ובכך שהם מבטלים לחלוטין את השטח הסטרילי שהוקם על ידי אבטחת האירוע", נכתב בדו"ח השיפוט.

לאחר שהבינו כוחות המשטרה שהיו במקום וצוות השיפוט שאין מה לעשות עוד לגבי הרחקתם של אוהדי חולון מהפרקט, הוחלט ליצור חוצץ על ידי כוחות השיטור שהיו במקום כשאלה עמדו בין האוהדים לבין הפרקט עצמו.

גם לאחר שהחל המשחק הופסק זה למשך מספר שניות, זאת בשל זריקת נייר טואלט מיציע אוהדי חולון, ובהמשך גם המחצית השניה החלה באיחור בשל אותם אוהדים שהחלו מהומה אלימה עם השוטרים שנכחו ביציע שלהם.

כאמור, גם דו"ח המשקיף הצביע על אוהדי חולון כאלימים במיוחד, כשמנשה הרמן, משקיף המשחק מטעם איגוד הכדורסל ציין כי אוהדי חולון תקפו בצורה מילולית את יו"ר מכבי ראשון לציון יצחק פרי וכן מיקמו אביזרי עידוד בדמות תופים במקום האסור על פי חוקת הכדורסל.

לגבי אירוע האלימות והסרת המחסומים, כתב הרמן כי "אוהדי חולון החלו בהתפרעות ועימות עם כוחות האבטחה. הוחלפו דחיפות ומהלומות בין כוחות האבטחה לבין אוהדי חולון. המתפרעים השתלטו על המחסומים וזרקו אותם לכל עבר, עקמו ושברו חלק מהם".

לדברי הרמן, "האוהדים המתפרעים, תוך כדי עימות עם כוחות האבטחה, פרצו את המחסומים וירדו עד קווי המשטח". האם כעת יפעלו באיגוד הכדורסל ביד חזקה כנגד האלימות שצוברת תאוצה וחוצה קווים אדומים נוספים, או שמא עולם כמנהגו נוהג ושוב תקל זו בעונשן של קבוצות שאוהדיהם נוהגים באלימות קשה?