
חברת הכנסת עידית סילמן (איחוד מפלגות הימין) הגיבה לקריאת הליכוד לאחד את מפלגות הימין כדי לאפשר החלת ריבונות ביו"ש, והזכירה כי ראש הממשלה נתניהו נמצא בשלטון עשר שנים והיה יכול לעשות זאת מזמן.
סילמן נאמה בוועידת "נוער הריבונות" ואמרה "מטיפים לנו על הוויכוחים הפנימיים בשעה שאנחנו לפני אחדות המחנה. הרב רפי פרץ מוביל לאחדות גדולה. לא ניתן לאף קול להתבזבז", הכריזה סילמן.
בהתייחס למחלוקות שהתגלעו בימים האחרונים אמרה: "אנחנו נמצאים כעת בבירור דרכה של הציונות הדתית והדברים צריכים להתרחש מתוך כבוד הדדי".
"ידענו לאחד את כולם והתוצאה הוכרעה כאשר אנחנו בכנסת עם שישה חברי כנסת ושאר מפלגות הימין לא זכו להיכנס לכנסת, ובגלל איבוד הקולות אנחנו הולכים לבחירות חוזרות".
בדבריה התייחסה סילמן להבטחות להחיל ריבונות העולות מכיוונם של בכירי הליכוד: "הליכוד, שמדבר כאן על ריבונות, מוביל את מדינת ישראל כבר 12 שנים. איפה הייתם כל השנים הללו? אנחנו מצפים לריבונות הזו ואנחנו נלחמים עליה".
"ימי החופש הגדול מתקרבים", פנתה ח''כ סילמן למאות בני הנוער שגדשו את אולם הוועידה, "כל אחד מכם יצטרך לקחת את הכוחות שלו ולהשפיע כנוער ולהוביל, בחוגי בית, בכינוסים, במפגשים וברשתות החברתיות, להוביל את שיח הריבונות".

