
הרב איתמר בן גל הי"ד שנרצח בפיגוע דקירה, יזם לפני שלוש שנים מחנה קיץ תורני בישיבת הר ברכה, לנוער שמחפש ליצוק משמעות ודרך אחרת לניצול החופש הגדול.
הוא הגה רעיון להזמין את הנערים לחוויה שבה במשך שבוע יתנסו ויכירו את עולם הישיבות, בהובלת תלמידי ורבני הישיבה.
כבר במחזור הראשון שהתקיים בקיץ תשע"ז, נרשמו למחנה 30 נערים מישיבות תיכוניות בכל רחבי הארץ. הם נהנו משבוע שלם של חוויה ישיבתית, לימוד עם תלמידי הישיבה הבוגרים בחברותא, שיעורי הלכה, ליבון סוגיות באמונה שמעסיקות את בני הנוער, וכמובן שבת עמוסה בתפילות, סעודות ושיעורים כנהוג בישיבות.
בשעות הערב הבחורים השתתפו בסדנאות מנהיגות, עזרה ראשונה ושמעו הרצאות מעצימות. הם חוו פעילות בשטח, ונהנו מפעילויות שונות כגון בריכה, רכיבה על סוסים ומפגש עם דמויות מופת.
המשוב מהמשתתפים והוריהם היה מעל ומעבר למצופה. זאת רק אחת מהתגובות הרבות שצוות המחנה קיבל: "שלום איתמר. תשמע, אביהו חזר באורות, לא יודע מה עשיתם לו. הוא בעננים, מבחינתו הוא היה נשאר אצלכם כל החופש. הוא הצטער שזה נגמר, ושיתף אותנו בפעילויות ובמפגשים שערכתם. כל הכבוד לכם, הוא מאוד מעריך את זה ואנחנו עוד יותר מעריכים את זה. תעשו את זה כל שנה, כל חופש וגם בחול המועד – אנחנו שולחים".
בעקבות ההצלחה של התוכנית הוחלט להמשיך את המחנה גם לשנה שאחריה ולייסד מסורת של מחנה שנתי לנוער בישיבה. בחודש שבט, מעט אחרי ישיבת התכנון הראשונה לקראת מחנה תשע"ח נרצח הרב בן גל הי"ד בפיגוע בצומת אריאל. בישיבה החליטו להמשיך את המפעל שהקים ולקרוא לו על שמו.
מאור מוסאי, רכז המחנה בשנה שעברה, מספר: "כשאיתמר נרצח, ביקש ממני מנכ"ל הישיבה, יעקב וינברגר, להיות רכז המחנה. התלהבתי מהרעיון לתת מענה לנערים המחפשים משמעות בחופש קיוויתי שאצליח למלא את תפקידו של הרב איתמר ושהנערים במחנה יצאו עם חווית לימוד עמוקה שתלווה אותם לשנים הבאות ושתשאיר חותם".
"כבר מהערב הראשון אחרי פעילות ה-O.D.T. החבורה התגבשה במהירות. רוב הנערים מגיעים עם חבר או שניים וחלק מגיעים בלי להכיר אף אחד. מדהים לראות שתוך שבוע הם הפכו לחבורה מגובשת".
"אנחנו שואפים להכפיל את הכמות שהייתה בשנה שעברה, מספר מאור, "אני באופן אישי התרגשתי לראות נערים שבוחרים להקדיש בחופש זמן ללימוד".
המחנה שמיועד לנערים בכיתות ט'-י"א מתקיים במשך שבוע בישיבת הר ברכה והלינה היא בבית הארחה פנינת השומרון.