הרב פרץ באירוע לעובדי החמ"ד
הרב פרץ באירוע לעובדי החמ"דצילום: יוסי זליגר

שר החינוך הנכנס הרב רפי פרץ ושר התחבורה הנכנס בצלאל סמוטריץ' התחייבו שלא לשנות את הסטטוס קוו במשרדיהם ללא תיאום עם ראש הממשלה בנימין נתניהו.

עוד לפני שמינוי השניים אושר בממשלה נאלצו פרץ וסמוטריץ' לחתום על מכתב שבו הם מתחייבים כי הסטטוס קוו יישמר ולא ישתנה במשרדים שתחתיהם, משרד החינוך ומשרד התחבורה.

במכתב שפורסם לראשונה באתר "בחדרי חרדים", נכתב כי ״במסגרת תפקידנו כשר החינוך וכשר התחבורה, נפעל להבטיח את שמירת הסטטוס קוו בנושאי דת ומדינה כפי שהיה מקובל זה עשרות שנים בישראל, ככל שהדברים נוגעים לנושאים שבתחום סמכותינו״.

עוד נכתב כי ״ברור לנו שבתקופה זו, שלפני הבחירות לכנסת, גורמים שונים עלולים לנסות ולייצר מחלוקת ולאתגר אותנו בכל הנוגע לסטטוס קוו הקיים.

''על כן, אני מסכימים שבכל פעולה וכל תגובה לכל מקרה או אירוע כאמור, יעשו על דעתך ובתיאום מלא של כל אחד מאיתנו איתך מראש״, התחייבו סמוטריץ' והרב פרץ.