השר אקוניס בבית המשפט. ארכיון
השר אקוניס בבית המשפט. ארכיוןצילום: חזקי ברוך

שר המדע אופיר אקוניס הגיע הבוקר (שני) לבית המשפט העליון על מנת להציג את עמדתו בעתירה החוזרת נגד החלטתו לא לאשר את מינוי פרופ' יעל אמתי לחברה במועצת הנגידים של קרן גרמניה-ישראל למחקר ולפיתוח מדעי.

אקוניס ייצג באופן אישי את עמדתו לאחר שהיועמ"ש הציג לבג"ץ עמדה מנוגדת ולא אפשר לאקוניס להיות מיוצג באופן פרטי על ידי עורך דין מטעמו.

שר המדע אמר לשופטים, "קריאה ושידול לסרבנות הינה עבירה פלילית. טיעון חלוף הזמן איננו רלוונטי מכיוון שגם בשנה האחרונה חזרה פרופ' אמיתי על עמדתה ותמיכתה בעצומה הקוראת לסרבנות, תוך כדי האינתיפדה החמורה ביותר בתודלות המדינה שקטלה מאות ישראליים בכל רחבי הארץ".

"בהכרעה הקודמת, החזיר בית המשפט את ההחלטה לשולחני וביקש ממני לשקול את השיקול הערכי - וכך עשיתי. בהסתמך על דברי כבוד השופטים הנדל ושטיין שרואים בשיקול הערכי שיקול ענייני ורלוונטי, החלטתי שלא למנות אותה לתפקיד זה", הוסיף אקוניס.

בסיום הדיון אמרו השופטים כי ישקלו את דעת הצדדים ויפרסמו את החלטתם בהקדם.