מרכז הבית היהודי
מרכז הבית היהודיצילום: חזקי ברוך

חברים וחברות יקרים

פרשת פרה אדומה מופלאה ומטהרת את טמאי המת מטומאתם.
האברבנאל אומר שזו הקדמת תרופה למכה. לפני הכניסה לא"י והעיסוק במלחמות, צריך לדעת איך להטהר והיום דרך הטהרה העיקרית היא בניית אחדות כאיש אחד בלב אחד וזו המשימה.

אנו נמצאים בעיצומם של מספר מהלכים, ציבוריים ופוליטיים וחשבנו שנכון לעדכנכם היכן הדברים עומדים.

מטרת העל והמשימה המרכזית של הבית היהודי היא לחבר את כלל הגורמים הפוליטיים בציונות הדתית לכדי רשימה אחת. מטבע הדברים את ההסכם הראשוני אנו עושים עם שותפינו מהאיחוד הלאומי והנקודות בהסכם מולם מסוכמות כמעט לחלוטין.

במקביל נבחנות אפשרויות לחבירה לנציגי ציבור נוספים, בהם בחרו אנשי הציונות הדתית בבחירות האחרונות, על מנת לגוון ולמקסם את הרשימה. אנו סבורים שרק ריצה משותפת תחזק את כוחה של הציונות הדתית בעוד ריצה בשני ראשים מסכנת את כולנו ועלולה שוב להוריד לטמיון מאות אלפי קולות כפי שהיה במערכת הבחירות הקודמת.

לצורך כך פתחנו השבוע בקמפיין "רצים ביחד מנצחים ביחד" ואנו מתכוונים אי"ה להמשיך ולחבר את כלל הגורמים, כולל חברינו מעוצמה יהודית, לרשימה אחת. אנו מצרפים מודעה שפירסמנו באמצעי תקשורת שונים בסוף השבוע הזה.

כפי שאמרנו, טיבו של מו"מ שהוא מתנהל בחדרים סגורים וכדי להצליח, צריך לשמור על פרופיל נמוך. אנו מציעים לא לקבל כפשוטם שום מסרים, ראיונות או תדרוכים ששומעים בתקשורת ולאפשר לצוות המו"מ שלנו למצות את התהליך ולמקסם את ההישגים לטובת הציונות הדתית ולטובת המפלגה.

השבוע התחלנו להיערך כבר לקראת תחילתה של מערכת הבחירות שתפתח רשמית בעוד כחודש. הקמנו את התשתית הראשונית של מטה הבחירות, שכרנו משרדים נוספים בראש העין ובנחלים, הקמנו מערך דוברות והסברה והתחלנו לאייש את מטה השטח. הקמת המטה תושלם אי"ה בעוד מספר ימים בעת חתימת ההסכם הרשמי עם האיחוד הלאומי.

בשבועות הקרובים אנו מתכוונים להגיע בעז"ה למספר סניפים רב ככל שניתן ובשיתוף חברי המרכז ופעילים ופעילות מרכזיים, מתפקדי הבית היהודי, נבנה את המטות המקומיים לקראת הבחירות.

אנו שמחים על השותפות והתמיכה שאנו מקבלים מכם. נמשיך ונעדכנכם בכל ההתפתחויות ככל שתהיינה.

שבת שלום, חודש טוב ובהצלחה לכולנו.

הרב רפי פרץ, שר החינוך ויו"ר המפלגה

ניר אורבך, מנכ"ל המפלגה