לחיצת יד (אילוסטרציה)
לחיצת יד (אילוסטרציה)צילום: iStock

שר התחבורה בצלאל סמוטריץ' (האיחוד הלאומי) מגבה את שר החינוך הרב רפי פרץ שנמנע מללחוץ את ידה של נערה שזכתה באולימפיאדת הפיזיקה הבין-לאומית.

''שלום לכם, קוראים לי בצלאל ואני אדם שומר תורה ומצוות, שמשתדל מאוד לחיות על פי ההלכה ולקיים את כל דרישותיה", כתב סמוטריץ' בטוויטר.

''אני מכבד מאוד נשים אבל לא מושיט להן יד כי זה מה שאומרת ההלכה. אני מושיט להן את הלב", הוסיף שר התחבורה וסיפר כי זו ''הגדרה יפה שלימדה אותי הנשיאה חיות כשנפגשנו ולא לחצתי את ידה, ומאז אימצתי בחום''.

אתמול התייחס לנושא חבר הכנסת ד"ר שלמה קרעי (הליכוד). "אני חבר כנסת חדש. איש ציבור. שומר תורה ומצוות. כשאישה ניגשת ללחוץ את ידי אני מבקש את סליחתה, קד קידה קלה של כבוד ומודה לה", סיפר קרעי.

הוא הדגיש: ''זו אמונתי, זו דרכי. לא אשנה אותה ולא אתנצל עליה. ציד המכשפות אחר כל מה שריח של תורה עולה ממנו עבר כל גבול".

באתר MAKO דווח כי בטקס הסיום של אולימפיאדת הפיזיקה הבינלאומית שהתקיים שלשום (א'), נמנע שר החינוך פרץ מללחוץ את ידה של קאן לין נגויין, הזוכה הויאטנמית, זאת לעומת הזוכים הנערים שכן זכו לקבל לחיצת יד מהשר.

מקורבים לשר אמרו כי לא מדובר בעניין הלכתי, אלא בבלבול שנבע מהעובדה שהנערה הייתה הראשונה לעלות לקבל את הפרס וכללי הטקס לא היו ברורים לשר.