בולגריה
בולגריהצילום: רויטרס

מתקפת סייבר רחבה הכתה בימים האחרונים במוסדות הממשל של בולגריה במסגרתה נגנבו פרטיהם של חמישה מיליון אזרחים, ממשרדי רשות המיסים הבולגרית.

המתקפה בוצעה במדינה בה מספר התושבים הכולל מגיע לכ-7 מיליון.

כלי התקשורת הבולגרים קיבלו אתמול הודעה בתיבות הדואר האלקטרוניות, ובה מדווחים הפצחנים על גניבת המידע שביצעו. ההאקרים הוסיפו גם לזלזל בממשלת בולגריה וכתבו לכלי התקשורת: "הגנת הסייבר שלכם היא בדיחה".

בעקבות הפרסום מיהר ראש ממשלת בולגריה לכנס ישיבת ממשלה דחופה יחד עם ראשי ארגוני הבטחון, על מנת להעריך את היקף הנזק שנגרם למערכת הבטחון הבולגרית כתוצאה מהתקיפה.

שר הפנים הבולגרי העלה השערה כי יתכן שהמתקפה בוצעה בשליחותה של ממשלת רוסיה. "בדרך כלל עברייני הרשת מבצעים את מעשיהם לטובת רווחים כספיים, אבל הפעם יתכן שמעורב כאן גם נסיון לגרוף רווחים פוליטיים. רק אתמול חתמנו על הסכם עם ארה"ב לרכישת מטוסי F־16 והיום אנחנו מתבשרים על מתקפה נרחבת כל כך".

בכלי התקשורת ציינו גם כי ההודעה על התקיפה וגניבת המידע הגיעה מכתובת דואר אלקטרוני של חברת תקשורת רוסית.

מנגד, שר החוץ הבולגרי דחה את השערתו של שר הפנים, ואמר כי המתקפה בוצעה ימים אחדים קודם לכן, עוד לפני שנחתם ההסכם עם ארה"ב לרכישת ולכן לא נראה שיש לרכישה המטוסים קשר עם מתקפת הסייבר.