זירת הפיגוע הרצחני בברקן
זירת הפיגוע הרצחני בברקןצילום: פלאש 90

רפי לבנגורנד, אביה של קים לבנגרונד יחזקאל הי"ד שנרצחה בפיגוע בברקן, הגיש תלונה במשטרת ראש העין נגד מירב חורי, עורכת דינם של בני משפחת המחבל מברקן בגין תיאום גרסאות בין הנאשמים ושיבוש הליכי משפט.

לדבריו של לבנגרונד, העובדה כי עו"ד חורי מייצגת הן את אימו של המחבל, והן את אביו ואת אחיו מעלה חשד.

לבנגרונד כבר הגיש לפני כחודשיים תלונה בנידון ללשכת עורכי הדין, אולם טרם קיבל תשובה. בעקבות הדיון שהתקיים אתמול (רביעי) בעניינו של אח המחבל, החליט להגיש תלונה נוספת, והפעם למשטרה.

בתלונתו ללשכת עורכי הדין תיאר לבנגרונד את העבירה שלטענתו נעברה: "לאחר הרצח (בברקן) נעצרו אביו, אמו ואחיו של המחבל, והוגשו נגד שלושתם כתבי אישום בשל כך שידעו על כוונת המחבל לבצע פיגוע ולא מנעו זאת או דיווחו לכוחות הביטחון. אני כנפגע עבירה מגיע לרוב הדיונים.. והופתעתי לגלות ששלושת בני המשפחה מיוצגים על ידי אותה עו"ד, אשר מנהלת לשלושתם את המשפט בו בזמן שהנאשמים משמשים עדי תביעה במשפטים זה של זה".

בתלונתו ציין לבנגורנד דוגמה שהתרחשה באחד הדיונים "דיון נגד אביו של המחבל.. במשפט העידו אחיו של המחבל ואימו. במהלך המשפט חקרה עו"ד חורי את העדים חקירה נגדית, בזמן שהיא העו"ד שלהם באותו עניין. היה ברור שהיא מתואמת לגמרי עם העדים ובכך משבשת את ההליך המשפטי".

עוד נכתב בתלונה, "בנוסף לכל מדובר במקרה בו אימו של המחבל ואחיו טוענים שהם פנו לאב המשפחה שיפעל בעניין כוונת הבן לבצע פיגוע, ובכך הם מסירים מעליהם אחריות ומטילים את האשמה על האב. לא ייתכן שאותה עו"ד תייצג את כל הנאשמים כאשר הם מטילים אחריות אחד על השני. יש כאן ניגוד עניינים או לחילופין ניסיון של הנאשמים לשבש את כל ההליך בעזרת העו"ד".

דוגמה נוספת שניתנה בתלונה התרחשה כאשר חקרה עו"ד חורי את אימו של המחבל חקירה נגדית. "האמא ביקשה ממנה שתדאג לה לפרוטוקול מהמשפט שהתנהל נגדה בתוך האולם, ובעצם העו"ד חורי שימשה בו זמנית חוקרת של עדת תביעה ועורכת הדין שלה".

בסוף תלונתו ציין לבנגרונד, "מדובר בשותפים לפיגוע טרור בו רצחו את ביתי ללא שעשתה כל דבר רע. קשה לי להבין איך יש עו"ד שמוכן לייצג אנשים כאלו, אבל אם היא מייצגת אותם לפחות שתעשה זאת בצורה חוקית".

רפי לבנגרונד הוסיף לאחר הגשת התלונה במשטרה, "אני מצפה שהמשטרה תפעל מיידית, תזמן את עו"ד חורי כדי לבדוק את העניין. במידה וזה פלילי - שיעצרו אותה. כבר היה תקדים של עו"ד טארק ברגות שנעצר עם זכריה זביידי, כבר היו דברים מעולם. בואו נבדוק כמו שצריך".

עורכת הדין מירב חורי מסרה בתגובה, "די לעיין ברשימת עדי התביעה כדי להבין שמדובר בתלונה שקרית. אם הנאשם ואביו לא היו עדים במשפט אמג'ד לא ברור על איזה תיאום מדבר המתלונן. בכל מקרה לא שופטים אדם בצערו".