
השר לשיתוף פעולה אזורי, צחי הנגבי (הליכוד), התייחס לאפשרות של התפתחות עימות בין ישראל לאיראן על רקע תגובותיהן של ארצות הברית ובריטניה לפעולות האחרונות של טהרן במפרץ הפרסי.
"אנחנו המדינה היחידה בעולם שהורגת איראנים כבר שנתיים. אנחנו מכים באיראנים מאות פעמים בסוריה. לפעמים אנחנו מודים בכך ולפעמים פרסומים זרים חושפים את העניין", אמר הנגבי הבוקר (ראשון) בריאיון לרשת כאן ב'.
השר הנגבי הוסיף, "האיראנים מאוד מוגבלים בתגובות שלהם, זה לא בגלל שאין להם יכולות, זה בגלל שאנחנו מאוד תקיפים בנוגע לביטחון הלאומי שלנו".
"האיראנים לא נסוגו מהכוונות להתבסס בסוריה והמערכה הזו עוד לא תמה, אבל הם יודעים בדיוק עם מי לא להתעסק ואת מי אפשר לעצבן", ציין הנגבי.
הבוקר דווח כי נציג ישראלי השתתף ביום שישי בתדרוך ובדיון שערך השליח המיוחד לענייני איראן של הממשל האמריקני בריאן הוק בנוגע למבצע ההגנה הימי במפרץ הפרסי עליו עובדים בממשל האמריקני.
בתדרוך השתתפו נציגים ממדינות שונות שעודכנו בפרטי מבצע "Operation Sentinel". המטרה האמריקנית היא להקים כח רב-לאומי של מדינות להגנה על ספינות באיזור, ועדיין לא ברור אלו מדינות יצטרפו לכח.
בהודעה שפרסם פיקוד מרכז של הצבא האמריקני Centcom נכתב, "נציגים אמריקנים פועלים עם גורמים מהמזרח התיכון, אירופה ואסיה על מנת לגבש את הפרטים".