
יו״ר ש״ס השר אריה דרעי התייחס בפייסבוק לחילול ספרי התורה ברחבת הכותל המערבי, "כל לב יהודי צריך להזדעזע הבוקר מהמעשה המחפיר של חילול ספרי התורה בכותל המערבי ע״י קבוצת הרפורמיות.
"אחרי שהן מנסות לחלל פעם אחר פעם את הכותל הקדוש במעשיהן ההזויים, הן לא בוחלות להכניס ספרי תורה קדושים אל השירותים רח״ל. זו דריסה ברגל גסה של כל הקדוש והיקר לנו וממחישה את הבוז העמוק שהן רוחשות כלפי המסורת שלנו.
אבל אנחנו לא נירתע מהפרובוקציות שלהן. ש״ס תמשיך להיאבק ולהגן על המסורת הקדושה עליה גדלנו. זו השליחות שלנו ולא נרפה ממנה", אמר.
כ-20 נשים מקבוצת ''נשות הכותל'' השתתפו הבוקר (שישי) בתפילת ראש חודש אב בכותל המערבי.
בקרן למורשת הכותל מספרים כי "אחד הפעילים מקבוצת נשות הכותל שנכנס לתוך המון של צעירים חרדים הותקף באלימות וחולץ על-ידי משטרת ישראל. כמו כן, פעילה של נשות הכותל הסירה את כיסוי הראש של אישה אורתודוקסית ונשים אורתודוקסיות מחו נגדה. התוקפת האלימה קיבלה התקף חרדה וטופלה על-ידי אנשי מד"א''.
במקביל, אותר ספר תורה ש"נשות הכותל" ניסו להחדיר לרחבת התפילה. "הספר הגיע לילה קודם והוטמן בשירותים הציבוריים ברחבת הכותל המערבי כדי להכניסו בהפרה בוטה של ההנחיות.
"הקרן למורשת הכותל המערבי מגנה בכל תוקף את הפרובוקציה של קבוצת נשות הכותל מדי ראש חודש והן את האלימות החריפה שכנגד. האירועים מטופלים על-ידי משטרת ישראל", נמסר.