ג'רמי קורבין
ג'רמי קורביןצילום: רויטרס

לאחר שהואשם פעמים רבות בהתבטאויות אנטישמיות, מנהיג תנועת הלייבור בבריטניה ג'רמי קורבין שוב מעורר סערה.

תמונות שפורסמו בימים האחרונים מתעדות את קורבין צועד במצעד מחאה נגד מדיניות ישראל בשטחים שהתקיימה בשנת 2009 עיר בירמינגהאם באגליה, כאשר במהלך המצעד הושוותה ישראל לגרמניה הנאצית. התמונות מציגות את קורבין צועד ליד מפגינים שנשאו בידיהם כרזות בה נכתב כי ישראל היא מדינה של "רוצחי ילדים" ומדינה "צמאה לדם".

חלק מהמפגינים החזיקו כרזה בה נכתב כי "עזה היא מחנה הריכוז של המאה ה-21" בעוד כרזה אחרת הפכה את המגן דוד לצלב קרס. בקהל נשמעו גם קריאות בעד החרמת מדינת ישראל. קורבין, שהיה אז חבר הפרלמנט הבריטי, גם נשא נאום במהלך הצעדה נגד ישראל. חברת הפרלמנט הבריטי מטעם מפלגת הלייבור, מרגרט הודג', אמרה לעיתון הבריטי "סאן" כי מדובר בתמונות מזעזעות.

"זה מחריד. עלינו לשאול מדוע ג'רמי בוחר לבלות את זמנו עם אנשים שיש להם השקפת עולם כה מעוותת והם אנטישמיים בצורה מגעילה". קורבין כבר עורר בעבר סערות אנטישמיות רבות כאשר כינה את חברי תנועת החמאס "חברים", והניח זר פרחים ליד קבר המחבלים שרצחו את 11 הספורטאים הישראלים באולימפיאדת מינכן 1972.

הוא גם העניק רוח גבית ותמיכה לצייר גרפיטי שצייר קריקטורות של בנקאים יהודים משחקים מונופול על גבם של עובדים פשוטים.