פריד: יום היסטורי בחיבור המתחדש בין עם ישראל להר הבית

1729 יהודים עלו היום (ראשון), צום תשעה באב, להר הבית, זאת לעומת 1440 יהודים שעלו להר בתשעה באב בשנה שעברה, כך נמסר מלשכת השר לביטחון הפנים.

בעקבות הנתונים אמר השר ארדן: "אני רוצה להודות מעומק הלב למפקד מחוז ירושלים ניצב דורון ידיד שניהל את האירועים בהר הבית באחריות ובאומץ".

לדברי השר ארדן, ניצב ידיד "יישם את המדיניות עליה החלטנו עוד בשבוע שעבר: לאפשר לכל יהודי ולכל מבקר לעלות להר הבית, בכפוף להערכת המצב הבטחונית ולהבטחת שלום המבקרים".

"אני אמשיך לפעול לחיזוק הריבונות הישראלית בהר כפי שפעלתי בארבע השנים האחרונות בהן גדל מספר המבקרים היהודים בהר פי 3.5", הוסיף ארדן.

ניצב דורון ידיד מפקד מחוז ירושלים התייחס בצהריים לעימותים האלימים בהר הבית ופתיחת ההר לעליית יהודים. ידיד הבהיר כי ההחלטה לאפשר ליהודים לעלות להר הבית למרות חג הקרבן איננה מהווה הפרה של הסטטוס-קוו על ההר.

"לא מכיר את המושג סטטוס קוו", אמר ידיד, "מהיום שאני מכיר את המקום, תפילת הבוקר של החג (המוסלמי) מתחילה בשש וחצי בבוקר, באורח פלא הם שינו את התפילה לשבע וחצי בבוקר, זה לא שינוי של סטטוס קוו?".

לדבריו, "כשהבנו שהכול מתגלגל למניעת עליית יהודים על ידי קומץ, השתמשנו בכוח, פיזרנו אותם ואפשרנו ליהודים לעלות".