אמבולנס מד"א בכותל המערבי
אמבולנס מד"א בכותל המערביצילום: מד"א

צוותי מגן אדום ברחבי הארץ טיפלו ב-224 בני אדם במהלך צום תשעה באב, ביניהם 147 בני אדם שסבלו מחולשה וסחרחורות, שמונה שסבלו מהתייבשות ו-69 שהתעלפו.

כבכל שנה פרסמו במד"א הנחיות לציבור הצמים ועמדו בכוננות מיוחדת ברחבי הארץ.

חובשים ופראמדיקים של מד"א באמבולנסים, ניידות טיפול נמרץ ואופנועים אבטחו רפואית את המתפללים הרבים שהגיעו לרחבת הכותל המערבי בירושלים.

במד''א ממליצים לשבור את הצום בשתיית משקה מלווה בפרוסת עוגה או שתי פרוסות לחם עם ממרח. לאחר כשעה, ניתן לאכול ארוחת ערב קלה.

מנכ"ל מד"א, אלי בין: "מדי שנה צוותי מד"א מעניקים טיפול מהיר ומקצועי לנפגעים במהלך צום ט' באב. אני מברך על כך שלא נרשמו מקרים חריגים, מה שמצביע על תשומת הלב שניתנה ע"י הצמים להנחיות מד"א ושאר הגורמים.

''במגן דוד אדום שבים ומזכירים כי בכל צורך רפואי יש להזעיק את צוותי מד"א דרך טלפון החירום 101, או באמצעות יישומון מד"א שלי, באמצעותו יכולים החובשים והפראמדיקים לאתר את מיקומכם המדויק", הוסיף בין.