איילת שקד בעת שירותה הצבאי
איילת שקד בעת שירותה הצבאיצילום: דוברות

שרת המשפטים לשעבר איילת שקד הגיבה למתקפה מצד הליכוד והשמאל נגד שר התחבורה בצלאל סמוטריץ', לאחר שאמר כי שירות קרבי משותף פוגע במבצעיות של צה''ל.

''לכל הפוליטיקאים שעושים סיבוב על הרשימה המופלאה שלי, תנוחו. הנשים אצלנו שירתו גם שירתו. עידית, רוני, שולי ואני. ואורית סטרוק היתה שנתיים בשירות לאומי. הבן של הרב פרץ מפקד על גדוד מעורב. מתן כהנא היה המפקד של תמר אריאל ז״ל.

יו"ר ''ימינה'' סיפרה גם כי שירלי פינטו, מספר 15 ברשימה, קיבלה פטור משירות צבאי, התעקשה להתנדב לצה''ל, חתמה קבע והיתה מצטיינת חיל האוויר ומצטיינת נשיא המדינה.

''אל תטיפו לנו וחפשו מישהו אחר לעשות עליו סיבוב", הוסיפה שקד, ''בצלאל העלה נקודה שהיא עניין מורכב בציונות הדתית ובצבא בכלל, שירות משותף קרבי של בנות. זהו. תמצאו משהו מהותי להגיד לציבור, לא רק להסית''.

שקד: די להסית

כאמור, השר סמוטריץ' התבטא בגלי צה''ל נגד היחידות הקרביות המעורבות, ודבריו זכו לביקורת מצד חברי הליכוד והפוליטיקאים משמאל.

''יחידות מעורבות בקרבי פוגעות במבצעיות של צה"ל בכשירות שלו וביכולות שלו לעמוד במשימותיו", אמר סמוטריץ' ובהמשך הדגיש: ''לצבא יש משימה אחת - לספק בטחון. וזאת יש לעשות משיקולים מקצועיים כפי שחושבים המפקדים''.

ח"כ משה יעלון (כחול לבן) תקף את שר התחבורה: ''שום סמוטריץ׳ לא יבלום ולא יגביל תהליך שילוב הנשים בצה״ל. אוי לקבינט שהאיש הזה יושב בו, אוי לאזרחי ישראל שהאיש הזה שותף להחלטות הרות גורל של חיי אדם. אם נותר בנתניהו שמץ של מנהיגות, עליו להעיף את סמוטריץ מהקבינט ומהממשלה מיד", אמר יעלון.

ראש הממשלה נתניהו אמר "אני גאה בחיילות ובלוחמות שלנו שתורמות לביטחון ישראל. רק בשבוע שעבר הן סייעו לסכל פיגוע רצחני מכיוון רצועת עזה. שירות נשים בצה"ל לא פוגע בביטחון ישראל - הוא תורם לביטחון ישראל".